El permís de paternitat s’amplia a 5 setmanes a partir d’aquest dijous

La nova mesura havia d’entrar en vigor aquest dimarts, però degut a l’endarreriment de la publicació dels pressupostos al BOE, entrarà en vigor aquest dijous.

A partir d’aquest dijous, 5 de juliol, dos dies més tard del previst, la baixa de paternitat s’ampliarà a cinc setmanes, enlloc de les quatre actuals. Per tant, els pares dels nadons nascuts aquest dijous ja podran gaudir d’una setmana més de paternitat.

La mesura havia de ser efectiva pels nadons nascuts a partir d’aquest dimarts, 3 de juliol, però degut a l’endarreriment de la publicació dels pressupostos al BOE, que es farà finalment aquest dimecres, la nova mesura no entrarà en vigor fins el dia següent, dijous.

Acords polítics

La cinquena setmana de paternitat forma part del paquet de mesures que s’inclouen en els nous pressupostos generals de l’Estat. Aquesta nova mesura arriba d’un acord entre PP i Ciutadans on s’acordava que s’ampliaria el permís de paternitat una setmana cada any.

A més, actualment, el Congrés dels Diputats està tramitant una proposició de llei, proposada per Podemos, que preveu igualar els permisos de maternitat i paternitat, i així cada pare i mare podran gaudir de quatre mesos per cuidar dels seus fills.