PDeCAT denuncia la pujada de preu a les escoles bressol per a les classes mitjanes que pretén el govern de Colau

El Govern municipal rebutja complir el seu compromís sobre les tarifes de les escoles bressol.

El PDeCAT ha denunciat aquest dimarts que el govern d’Ada Colau rebutja complir el seu compromís sobre tarifes de les escoles bressol i apujarà la quota. Una pujada que afectarà sobre tot a les classes mitjanes, que pot arribar a tenir un increment de 1000€ per any i fill. Així, afirmen, una parella en que cada membre cobra 1300€ nets al mes, haurà de pagar amb la nova quota fins a 400€ més per fill i any.

La regidora de l’àmbit d’Educació del Grup Demòcrata, Irma Rognoni, ha recordat que l’executiu municipal va acceptar una esmena que acordava destinar 1,5M€ del fons de contingència d’aquest 2018 per fer front a les necessitats pressupostàries que implicava la rectificació en l’augment de tarifes.

El govern ha rebutjat la petició del PDeCAT que reclamava el retorn a la quota de 290 euros com a topall, tot aplicant la tarifació social. En la negociació del pressupost pel 2018, el PDeCAT va introduir una al·legació, acceptada pel govern, per realitzar un estudi que avalués els requeriments pressupostaris d’aquesta proposta i per reservar fins a 1,5M€ del fons de contingència del 2018 per fer front a les necessitats pressupostàries que es determinessin en aquesta anàlisi. “Aquests diners eren per fer front a la nova tarifació”, ha dit Rognoni, que ha afegit que, a més, ha demanat que, tal i com permetia el sistema de bonificació, es contempli la possibilitat d’una quota 0 en casos prèviament justificats, amb l’informe de serveis socials corresponent.

Més inversió per les escoles bressol

Unes altres reclamacions del PDeCAT són que el Govern municipal faci ús dels 100M€ de superàvit per ajudar a les famílies de les rendes baixes, però, sense castigar a les famílies de les classes mitjanes.

A més, també han reclamat l’increment de les places de les escoles bressol, ja que, segons afirmen, el 60% de les famílies no aconsegueixen trobar plaça.