Pactes: Colau es planteja un pacte amb PSC amb suports puntuals de Valls

Valls hauria de sortir de Ciutadans, juntament amb Celestino Corbacho i Eva Parera.

Colau es desmarca de la independència.

Ada Colau ha decidit seguir lluitant per ser alcaldesa de Barcelona. Per aquest motiu, ha decidit, en primer lloc, apostar per una aliança amb el PSC de Collboni, amb acords puntuals de Valls, sempre i quan aquest surti de la formació de Ciutadans juntament amb Celestino Corbacho i Eva Parera, un fet que otorgaria a les formacions una majoria absoluta (Comuns 10, Psc 8 i Cs 3). Cal recordar que Valls ja va manifestar que deixaria la formació taronja si aquesta pactava amb Vox a altres ajuntaments. Per tant, res és impossible i Maragall no ho té tot fet.

Colau també ha contemplat sumar amb ERC i PSC, pero la formació de Collboni descarta per ara aquesta alternativa ja que no veu viable una aliança amb el partit independentista de Maragall.

Colau vol aconseguir una aliança d’esquerres i progressista, una prioritat que predomina per sobre del tema de la independència, per aquest motiu descarta tenir com a soci a JxCat. Per tant, per primera vegada els Comuns es desmarquen de la independència. El PSC ja ha manifestat que farà tot el possible perquè l’Ajuntament de Barcelona no sigui independentista.