Pacte per reactivar l’economia del delta del Llobregat i transformar-lo en un espai més verd i obert al ciutadà

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, i l’alcalde d’El Prat, Lluís Tejedor, l’han presentat aquest matí en roda de premsa. Impulsada conjuntament pels 3 ajuntaments, l’Estratègia Delta del Llobregat té com a horitzó temporal l’any 2025.

Els Ajuntaments de Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat i El Prat de Llobregat han presentat aquest divendres l’Estratègia Delta del Llobregat, que han elaborat de manera conjunta amb els operadors públics de la zona. La nova Estratègia, amb l’horitzó temporal 2025 i un pressupost d’inversió estimat de 1.800 milions d’euros, fixa les bases per aconseguir un delta del Llobregat amb més espais lliures, on sigui possible, alhora, un creixement econòmic sostenible inclusiu i que resti obert al ciutadà perquè pugui gaudir de l’espai.

El desplegament de l’Estratègia Delta del Llobregat es farà a través de 30 projectes que s’agrupen en eixos d’acció relatius a la reactivació dels espais generadors d’activitat i ocupació, la sostenibilitat, l’habitabilitat, les infraestructures i les actuacions de suport, i la governança i la participació.

Pel que fa a la reactivació de l’economia, l’estratègia preveu potenciar un parc industrial de PIMEs, per tal d’impulsar l’activitat econòmica de la zona, transformar Mercabarna en un mercat molt més orientat als productes ecològics i de proximitat, potenciar nous sectors de la Zona d’Activitats Logístiques del Port, i la promoció activa integrada orientada cap a la captació de nous establiments relacionats amb els sectors de la logística, l’alimentació, l’automoció, el sector de maquinària i metal·lúrgia, el químic i les TIC, amb la finalitat de mantenir i reforçar el caràcter industrial i multisectorial de l’àrea.

Protecció dels espais naturals i potenciació dels espais verds

El projecte també contempla la protecció dels espais naturals del delta, la lluita contra la intrusió salina, la generació d’energia verda i l’accessibilitat del transport públic, que permetrà un espai més obert al ciutadà. A més, també es transformaran els polígons industrials de la plataforma econòmica del delta del Llobregat en àmbits més “habitables” per a les persones que hi treballen i que a l’hora ofereixin noves oportunitats de gaudi per a la gent dels barris propers i el conjunt de la ciutadania passa per la reformulació de determinades vies com a corredors verds.