Nombrosos talls a les carreteres de Barcelona per protestar contra la sentència del Procés

Aquest dilluns el Tribunal Suprem ha condemnat Oriol Junqueras a 13 anys de presó, Jordi Turull, Raül Romeva i Dolors Bassa, a 12 anys; Josep Rull i Joaquim Forn, a 10 anys i mig, i Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, a nou anys de presó. Carme Forcadell ha estat condemnada a 11 anys i mig de presó. Tots ells pel delicte de sedició i només als quatre primers per malversació. El Tribunal rebutja el delicte de rebel•lió que demanava la fiscalia.

Santi Vila, Meritxell Borràs i Carles Mundó han estat condemnats per desobediència i hauran de pagar 60.000 euros de multa. També queden inhabilitats per un any i vuit mesos.

Protestes als carrers de Barcelona

Oriol Junqueras ha descrit la sentència com una venjança de l’Estat. La resposta independentista no s’ha fet esperar: nombroses persones han sortit al carrer,  tallant el trànsit, per manifestar la seva disconformitat amb la sentència. A més, des de ‘Tsunami Democràtic’ ha demanat als catalans que es desplacin a l’aeroport Barcelona-El Prat per col•lapsar-lo. Estació de Sants hi han hagut cancel•lacions degut a les persones concentrades manifestant-se.

Resposta del Govern

Des del Govern, el President de la Generalitat, Joaquim Torra, ha demanat una reunió urgent amb Pedro Sànchez i el Rei per tal de tractar el tema.

Per contra, el jutge Llarena ha emès una nova euroordre per l’arrest immediat de Carles Puigdemont.