Negociacions exprés d’Ada Colau pels pressupostos

Aquest divendres, en una comissió extraordinària d’Economia, s’haurien d’aprovar els pressupostos de l’Ajuntament de Barcelona d’aquest any.

No ho té fàcil Ada Colau. Aquest divendres en una comissió extraordinària d’Economia hauria de tirar endavant els pressupostos de l’Ajuntament de Barcelona, i per ara no se sap qui els recolzarà.

El que sí se sap és que alguns partits ja s’han manifestat sobre la qüestió afirmant que a dia d’avui no donaran suport als pressupostos, com per exemple, el líder del PSC municipal, Jaume Collboni, qui aquest diumenge, a la visita dels Tres Tombs de Sant Andreu, va manifestar: “No donarem suport als pressupostos del consistori perquè Ada Colau ha incomplert la primera condició que li vam plantejar i que era que no pugés el preu del transport públic a la ciutat”. No obstant, deixa la porta oberta a futures negociacions.

Per la seva banda, i amb la mateixa línia del PSC, Ciutadans ha declarat que l’estratègia de Colau és pactar amb els partits independentistes i així tirar endavant els pressupostos.

Des del PDeCat es plantegen una abstenció, ja que consideren que encara estan molt lluny d’un sí. ERC segueix amb la voluntat de negociar. El president del grup municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha declarat que “el que hi ha és una voluntat d’estendre la mà en l’àmbit institucional per afavorir l’estabilitat de la ciutat”.

Per poder tirar endavant els pressupostos caldria més vots a favor que en contra. Si C’s i PP votessin en contra, la resta de partits haurien d’abstenir-se, juntament amb el regidor adscrit Gerard Ardanuy.