Multitudinària manifestació per reivindicar el compliment del mandat de l’1-O

Durant tota la jornada s’han celebrat nombrosos actes independentistes arreu del país, molts d’ells amb el lema “1 d’Octubre, ni oblit, ni perdó”.

Un any després de l’històric 1 d’octubre de 2017, l’independentisme s’ha tornat a posar en peu per reivindicar la República catalana i el compliment del mandat de l’1-O. Al llarg de tota la jornada s’han organitzat i celebrat multitud d’actes reivindicatius per commemorar aquesta data tan recordada per tota la societat catalana.

Un dels lemes més escoltats en totes les concentracions ha estat “1 d’Octubre, ni oblit, ni perdó”. L’acte més multitudinari ha estat la gran manifestació celebrada per la tarda, amb hora d’inici a les 18:30h, amb el lema “Recuperem l’1 d’Octubre’, que ha tingut el seu origen a la plaça Catalunya i que ha avançat fins el Parlament. Durant la manifestació s’ha pogut escoltar ‘El cant dels ocells’, de Pau Casals, i els Segadors.

Les banderes independentistes, urnes, i crits de ‘Visca Catalunya lliure’ han estat constants. Des del cel s’hi ha pogut llegir una gran pancarta de 15m de llarg amb el missatge “Self-determination is a human right”. Un cop al Parlament, s’ha fet entrega de les urnes plenes de desitjos al president de la Generalitat, Quim Torra, qui ha fet la lectura del manifest. Tant a ell com al president del Parlament, Roger Torrent, se’ls hi ha entregat el mandat de l’1-O.

Barcelona no ha estat l’única ciutat que ha recordat el passat dia 1-O. Tarragona, Girona i Lleida també s’hi han sumat a la mobilització d’aquesta tarda per commemorar el primer aniversari de la data històrica.