Multitudinària manifestació per la llibertat dels presos polítics

Barcelona ha quedat col·lapsada per la quantitat de persones que han assistit a la manifestació.

Centenars de milers de persones han assistit aquest diumenge a la manifestació per la llibertat dels presos polítics, convocada per Espai Democràcia i Convivència, que agrupa diferents entitats sobiranistes i grans sindicats, com CCOO i UGT, més enllà de l’independentisme. I és que demà farà mig any que Jordi Sánchez, ex-president de l’ANC i actual diputat de Junts per Catalunya, i Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, van ser empresonats a Soto del Real.

Barcelona ha quedat desbordada. Han entrat a la ciutat més de 950 autocars provinents d’arreu de Catalunya, molts altres cotxes particulars i els ciutadans barcelonins majoritàriament han fet ús del transport públic per arribar fins la marxa, tal i com recomanaven les autoritats i TMB.

Des de les 8:00h fins les 17:00h hi haurà talls en el trànsit, per la situació d’excepcionalitat que es viu a la ciutat.

 

Tota la zona de Plaça Espanya i el Paral·lel fins el parcs de les Tres Xemeneies, i les zones confrontants, han quedat col·lapsades i tenyides de groc per tots els assistents que han clamat per la llibertat dels presos polítics. També s’hi han vist pancartes a favor dels polítics que es troben a l’exili i els càntics a favor de “President Puigdemont”, “llibertat presos polítics”, “us volem a casa” han estat constants.

La manifestació s’ha celebrat de forma pacífica i han assistit famílies senceres. Segons dades de l’organització els assistents ascendien a més de 750.000 persones. Tot i això, segons dades de la Guàrdia Urbana, hi han assistit a la manifestació unes 315.000 persones.

En els manifests del final de l’acte s’ha demanat diàleg per tal de solucionar un problema polític, s’ha exigit la llibertat dels presos polítics i el retorn dels polítics que estan a l’exili. Familiars de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez han llegit cartes que ells mateixos han escrit des de la presó on es demana a la ciutadania que no tingui por, que segueixi fent manifestacions pacífiques i cíviques i els hi han donant les gràcies pel suport rebut i no oblidar-se d’ells.

Les xarxes socials no han parat de publicar missatges sobre la concentració d’avui a Barcelona.

Alguns d’ells han estat del mateix Carles Puigdemont, des de Berlín, o Marta Rovira, des de Suïssa, actualment a l’exili.