L’oposició rebutja els pressupostos de Colau

PP, C’s, PSC, CUP i el regidor no adscrit han votat en contra.

El Ple celebrat avui ha rebutjat finalment els pressupostos amb els vots en contra de PSC, PP, C’s, CUP i el regidor no adscrit, Gerard Ardanuy. Per contra, BComú ha votat a favor i ERC i PDeCat s’hi han abstingut. Així doncs, Barcelona encara no tindrà pressupostos i Ada Colau s’haurà de sometre a una qüestió de confiança.

El trencament que hi va haver fa uns mesos en el Govern Municipal, entre BComú i PSC, s’ha materialitzat un cop més i li ha passat factura a Ada Colau. El partit de Jaume Collboni no perdona el canvi de rumb de BComú cap els partits independentistes, abandonant així el seu partit i les polítiques d’esquerres. En un tens diàleg entre Collboni i Pisarello, el primer li ha recriminat al segon que no hi hagi hagut “un diàleg seriós” ni una autèntica negociació. Pisarello, per contra, visiblement enfadat per la situació, ha acusat al partit de Collboni de no fer realment polítiques d’esquerres i afirmar això, diu, seria enganyar a la gent.

Per la seva banda, els partits independentistes que s’han abstingut han retret a Colau que no hagi sabut tirar endavant els pressupostos i que Barcelona estigui instal·lada en un “bloqueig”.

La portaveu de Ciutadans ha estat especialment dura amb Colau i Pisarello afirmant que “són arrogants”, “traicionen els seus votants”, “humilien els seus aliats” i fins i tot ha arribat a dir que tenen aires “autoritaris”. El PP s’ha unit a les crítiques de la resta de partit i la CUP ha afirmat que esperava més dels pressupostos, com per exemple, en matèria d’habitatge, o en no evitar la pujada del preu del transport públic.

Vist que Colau no ha pogut tirar endavant els pressupostos per la via ordinària, Colau s’haurà de sotmetre a una qüestió de confiança. Properament es celebrarà un ple extraordinari, d’on encara no hi ha data, i posteriorment s’iniciarà un període de 30 dies en què l’oposició pot presentar una moció de censura a l’alcaldessa. Si això no passa, els pressupostos quedaran aprovats automàticament.