L’oposició manté l’incògnita de vot als pressupostos de Colau

L’únic partit que sí que s’ha manifestat ha estat el PP, que ha votat en contra.

En la comissió extraordinària d’Economia d’avui on es tractaven els pressupostos 2018, la majoria de partits de l’oposició de l’Ajuntament no han volgut aclarir quin serà el seu vot per a l’aprovació dels pressupostos. Per tant, ERC, PDeCAT, PSC i la CUP no han volgut desvelar si s’abstindran en la votació o votaran en contra (ja que tots ells ja han descartat votar a favor), i no serà fins el Ple del divendres, 26 de gener, que ho comunicaran. Per contra, l’únic partit polític que s’ha manifestat sobre la qüestió ha estat el PP, que ha votat en contra.

Ciutadans i el PP han retret al govern de Colau de propiciar un canvi de favors amb els partits independentistes. Un fet que no agradaria gens al PSC, antic aliat del Govern, qui ha acusat a l’equip de Colau d’oblidar-se de les esquerres i haver renunciat als seus principis. La regidora de la CUP, Eulàlia Reguant, ha criticat durament els pressupostos i els ha titllat de “continuistes”.

El PDeCAT ha assegurat que encara hi ha marge d’acord fins la setmana vinent. Per la seva banda, el president del grup municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha insistit en què no donen “cap xec en blanc” però que estan “disposats a estendre la mà i parlar”. En les votacions de la setmana vinent, podria ser clau el vot del regidor no adscrit, Gerard Ardanuy, qui tampoc ha volgut desvelar quin serà el seu vot. El Govern Municipal haurà de seguir negociant durant la setmana vinent.

Si l’equip d’Ada Colau aconsegueix una abstenció d’ERC, PDeCAT, PSC i el regidor no adscrit, Gerard Adanuy, els pressupostos tirarien endavant. Si no s’arriba a acord, el Govern Municipal  recorrerà a la qüestió de confiança per aprovar els comptes sol i en minoria.