L’independentisme demana l’alliberament dels presos polítics en una Diada festiva i reivindicativa

L’avinguda Diagonal ha quedat col·lapsada pels centenars de milers d’assistents.

Èxit rotund de participació en la Diada d’enguany. Un any més l’independentisme s’ha bolcat en la causa i ha reclamat de forma unida l’alliberament dels presos polítics. Missatges a favor de la llibertat i del dret a decidir i en contra del 155, de la monarquia espanyola i del discurs que el monarca va recitar el passat dia 3-O, s’han pogut veure en pancartes al llarg de l’avinguda Diagonal, la qual ha quedat totalment col·lapsada pels assistents.

La Diada s’ha celebrat d’una forma festiva i reivindicativa, on la paraula “llibertat” ha tingut força protagonisme. La paraula FREEDOM s’ha pogut llegir també des del cel en forma de reclam. Les banderes independentistes i els llaços grocs han estat constants i de totes les mides, així com també missatges que acusen al Govern espanyol de no ser una democràcia.

La jornada ha anat segons el que s’esperava. Ha començat puntual a les 17:14h, quan s’ha fet un moment de silenci, i seguidament ha començat una gran onada sonora que ha anat seguint fins el tram 0, a Palau Reial. Allà  s’ha fet caure un mur simbolitzant la força del poble en fer caure murs i superant obstacles, al crit de “Fem la República Catalana”, el lema de la Diada 2018.

Seguidament, s’han fet els parlaments els quals han tingut un eix comú, al manifestar estar a favor de la llibertat dels presos polítics, el dret a decidir, la democràcia i la importància de deixar votar.

A la Diada Nacional de Catalunya hi han assistit personalitats polítiques de diferents partits polítics. Entre ells hi destaca, a primera fila, el president de la Generalitat, Quim Torra, o l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, qui també ha lluït el llaç groc, a favor de la llibertat dels presos polítics.