L’Ajuntament es persona com a acusació particular en el judici per l’atemptat a les Rambles

Sis mesos després de l’atemptat terrorista a Barcelona.

L’Ajuntament de Barcelona ha formalitzat aquesta mateixa setmana la personació, en el Jutjat Central d’Instrucció número 4 de l’Audiència Nacional, com a acusació particular per l’atemptat terrorista que va causar 15 morts a les Rambles de Barcelona el passat 17 d’agost. Amb aquesta personació, l’Ajuntament de Barcelona busca exercir les accions penals i civils que li corresponguin com a condició de perjudicat.

D’aquesta manera es vol donar compliment al compromís del consistori de proporcionar tot l’ajut i suport a les persones afectades com a víctimes directes i familiars que van patir i pateixen les conseqüències del delicte que s’investiga en aquest procediment.

L’acció judicial del consistori es basa en un informe on es valoren els perjudicis causats per l’atemptat i es detalla la despesa en mobilització de recursos humans que es van desplegar el mateix dia de l’atemptat per atendre l’emergència, i els dies posteriors, per garantir la seguretat de la ciutadania. Així mateix, s’afegeix que s’ha perjudicat la ciutat per a la seva projecció internacional.

L’ajuntament considera, en l’escrit de personació, que com a màxima institució de representació de la ciutat de Barcelona, té l’obligació legal de reclamar i de desplegar els recursos necessaris per donar una resposta jurídica adequada per part dels autors de l’atemptat.