L’Ajuntament limita l’obertura de restaurants, bars, locals musicals, entre d’altres, a Sant Antoni

Es prohibiran les activitats de jocs d’atzar, jocs recreatius, jocs esportius, atraccions recreatives, establiments amb màquines expenedores d’aliments i establiments que ofereixen allotjament fraccionat en el temps, sempre que no siguin hotels.

L’Ajuntament de Barcelona va aprovar ahir el Pla d’Usos de Sant Antoni, que regula tot el barri,  excloent les finques que donen façana a l’avinguda del Paral·lel, excepte les de l’illa dels carrers Parlament i Viladomat, i les de la Gran Via de les Corts Catalanes.

El Pla d’Usos de Sant Antoni imposarà limitacions en activitats de concurrència pública que es vulguin implantar de nou al barri (de restauració sobretot, però també musicals, esportives, jocs i atraccions i audiovisuals), també a alguns establiments comercials que s’assimilen a les activitats de restauració (orxateries, plats preparats, degustació, etc.), les botigues anomenades de conveniència i autoserveis, i els establiments comercials relacionats amb el turisme (lloguers de bicicletes i altres vehicles, taquilles, informació i venda de serveis turístics, etc.). La limitació s’establirà a través de diferents eines: la densitat i les distàncies entre establiments, i amplades de carrers.

Negocis prohibits a la zona

Per altra banda, el pla d’usos prohibirà a Sant Antoni la implantació d’establiments amb activitats de jocs i atraccions, excepte les ludoteques; els establiments comercials que tinguin màquines expenedores d’aliments, i els establiments que tot i no ser hotelers, lloguen espais per hores, és a dir, els anomenats “meublés”.

A més, a Sant Antoni no seran admeses les activitats de jocs d’atzar,  jocs recreatius, jocs esportius i atraccions recreatives.