La Diada per la llibertat

El President de la Generalitat, Quim Torra, anima al poble català a seguir avançant cap el dret a decidir i la llibertat d’una forma pacífica i constant.

Un any més, la Diada de Catalunya es tenyeix d’aire polític i està marcada per l’exposició de llaços grocs per reclamar l’alliberament dels presos polítics. Aquest dilluns, a les 20:30h, ha començat l’acte institucional on a més, hi ha hagut una marxa des del Parlament fins el Palau de la Generalitat, una ofrena floral a Rafael Casanova i una manifestació a l’Avinguda Diagonal, de Barcelona.

El President de la Generalitat, Quim Torra, ha fet el seu discurs on ha animat al poble català a seguir avançant cap el dret a decidir i la llibertat d’una forma pacífica i constant. Ha recordat el compromís del seu Govern a fer efectiva la República i ha manifestat el seu rebuig a la teoria que diu que la societat catalana està fracturada.

Aquest dimarts, el gran Dia

El lema de la Diada d’enguany és ‘Fem la República Catalana” i es tracta de fer una onada gegant que tingui el seu inici a la plaça de les Glòries i segueixi fins el Palau Reial. Tot el trajecte ha estat dividit en 37 trams. L’ANC ja ha anunciat que hi ha més de 460.000 persones inscrites que participaran a la manifestació i que tots els trams establerts estan plens.

Les entitats organitzadores han demanat als assistents que siguin al seu tram a les 16:00h, i l’inici de l’esdeveniment serà a les 17:14h, moment que es farà un silenci absolut i començarà la gran onada al tram 37, ubicat a la cantonada del carrer de Castillejos amb l’avinguda Diagonal. En aquest moment els assistents hauran de moure les seves banderoles i braços per tal de crear l’onada. En el tram 0 està ubicat l’escenari on es faran els parlaments.

L’ANC ha comunicat que més de 1.500 autocars vinguts de molts indrets d’arreu de Catalunya arribaran a la ciutat per participar a la Diada. A més, s’ha activat l’etiqueta #DiadaenCompanyia, per compartir les places dels vehicles privats, ja que molts dels autocars estan plens i ja no hi ha places disponibles. Per l’acte s’han venut més de 275.000 samarretes amb el lema de la diada d’enguany així com altres missatges com ‘Directes al cim’.

Transports modificats

Els transports públics de la ciutat també quedaran afectats per la Diada. Es recomana desplaçar-se a peu o en transport públic subterrani si es vol accedir a l’àmbit proper a la manifestació. Les línies d’autobús properes a la manifestació modificaran el seu recorregut.