El govern municipal vol aprovar els pressupostos del 2019 amb el suport de PDCat, ERC i PSC

També es posa a sobre de la taula una negociació conjunta per l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat i de l’Estat.

El Govern municipal ha compartit amb diferents grups de l’oposició un primer projecte de Pressupost Municipal per al 2019, amb l’objectiu de poder negociar i aprovar amb la resta de forces polítiques els pressupostos de l’Ajuntament de Barcelona, de la Generalitat i de l’Estat. El pressupost total és de 2.816,4 M €, un 2,8 % més que el de 2018.

Després d’una primera ronda de contactes amb els representants municipals de PDCat, ERC, i PSC, el primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, ha defensat “l’oportunitat que s’obre d’aprovar els pressupostos a tres bandes” amb els grups que van fer possible que prosperés la moció de censura a Mariano Rajoy.

“No contemplem una altra possibilitat. La ciutadania necessita uns pressupostos a tres bandes, necessita els recursos que implica per poder fer polítiques de seguretat, incrementar la inversió social o aconseguir congelar tarifes del transport públic”, ha sentenciat Pisarello en la seva compareixença.

Pisarello ha detallat que, d’aprovar-se els Pressupostos Generals de l’Estat i els comptes de la Generalitat, Barcelona disposaria de 140M€ més (60M€ provinents d’increment de les transferències de l’Estat; 40 M€ per la compensació de la caiguda d’ingressos de l’Impost de plusvàlues i 40 M€ que la Generalitat podria pagar en matèria d’escoles bressol per compensar part del deute ciutadà que acumula amb la ciutat).

Sobre la negociació amb la resta de forces polítiques, Pisarello ha assegurat que fa setmanes que va començar a nivell estatal i català. Després de reunir-se amb els representants dels grups municipals, ha assegurat “que en principi estan predisposats a discutir aquesta possibilitat”.

“L’acord és difícil però tenim una gran oportunitat que no ens podem permetre desaprofitar, ha dit. “Ningú no ha tancat la porta, el que vol dir que no només és necessari sinó que és possible”, ha assegurat Pisarello, que ha afegit que “l’alternativa és la prorroga dels diferents pressupostos que comporta dificultats i limita la possibilitat d’augmentar la inversió”.

La proposta de pressupost per al 2019 manté la tendència creixent registrada durant tot el mandat i preveu un volum total de despesa no financera de 2.695,3M€ (2.270,2€ de despeses corrents + 425,1€ de despeses de capital), el que suposa un increment de 63,9M€ de recursos disponibles.

Despeses corrents pressupost 2019 per polítiques