El Govern municipal i ERC pacten un fons de 30 milions per projectes de proximitat a tots els districtes de la ciutat

El Govern municipal i el grup municipal d’ERC ha assolit un acord que permetrà desenvolupar un Fons d’Inversió de 30 milions d’euros destinat a projectes de proximitat a tots els districtes de la ciutat.

Aquest pacte forma part de l’acord pressupostari pel 2021, que ja preveia reservar el fons de proximitat, que ara es concreta amb 83 projectes d’inversió i de millor als districtes. El Govern i el grup municipal d’ERC han decidit assignar 2 milions per districte, i distribuir els 10 restants d’acord a criteris de població i de renda.

Des dels grups polítics s’afirma que aquest Fons d’Inversió suposa una aposta clara per la política de proximitat, reforçant el paper dels districtes i la seva vocació de treball proper amb la ciutadania. Per aquest motiu, el gruix de les inversions previstes va per la millora d’equipaments, parcs, jocs infantils, espais públic i carrils bici, així com també per l’adquisició de finques i locals que es consideren d’interès públic. L’acord permet reforçar també els serveis socials i d’atenció, amb actuacions concretes per fer front a l’emergència social i d’habitatge, un suport directe al teixit productiu i l’ocupació i projectes per al foment de l’activitat econòmica.

Tots els projectes inclosos en el Fons d’Inversió de Districtes hauran de ser aprovats pels 3 grups municipals que subscriuen l’acord, i una comissió de seguiment que es reunirà cada dos mesos en farà el seguiment.

En el següent enllaç podreu veure la quantitat que s’inverteix per districte i a on:

https://ajuntament.barcelona.cat/premsa/wp-content/uploads/2021/02/DOSSIER-Pressupost-Acords-2021-Definitiu.pdf