Colau es queda sense el tramvia per la Diagonal i la multiconsulta

En el Ple d’aquest dimarts l’oposició li ha tombat els seus dos projectes més ambiciosos.

En el Ple d’aquest dimarts l’oposició ha rebutjat els dos projectes estrella del Govern d’Ada Colau: l’ampliació del tramvia per la Diagonal, des de Glòries fins Verdaguer, i la multiconsulta que els Comuns volien celebrar abans de l’estiu.

Pel que fa al projecte d’ampliació del tramvia, només ha rebut el suport del PSC i el regidor no adscrit. PP, C’s, PDeCAT, ERC i la CUP han rebutjat la proposta. La jornada ha estat molt tensa i els diferents portaveus dels partits polítics s’han retret els seus posicionaments.

En el cas de la multiconsulta, el Govern municipal ha proposat vàries preguntes: una sobre la municipalització de l’aigua i, l’altra, sobre el canvi de nom de la plaça Antonio López pel d’Idrissa Diallo, en record del noi que va morir al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca l’any 2012. En el cas de la primera els Comuns només han tingut el suport d’ERC, mentre que a la segona pregunta, s’hi ha afegit també el suport de la CUP.

Un dels principals motius pels quals els partits politics han rebutjat la multiconsulta ha estat el cost de la mateixa, que ascendia a tres milions d’euros.

Al final del Ple, l’alcaldessa Ada Colau ha lamentat els posicionaments dels partits de l’oposició a unes propostes recolzades per bona part de la ciutadania.