Barcelona recorda amb una placa al líder sindicalista Ángel Pestaña

Està ubicada al districte de Ciutat Vella, allà on va viure el líder anarcosindicalista, a la Rambla del Raval, entre el carrer de Sant Martí i el de Sant Bartomeu.

En el districte de Ciutat Vella ja es pot veure la nova placa commemorativa del líder sindicalista Ángel Pestaña, concretament a la Rambla del Raval, entre el carrer de Sant Martí i el de Sant Bartomeu. El lloc no s’ha decidit a l’atzar, sinó que es tracta de la zona on va viure Pestaña a la ciutat. En la seva instal·lació hi ha assistit la regidora del districte de Ciutat Vella, Gala Pin, i el Comissionat de Programes de Memòria, Ricard Vinyes.

Ángel Pestaña Nuñez, nascut a Ponferrada i mort a Barcelona el 1937, va ser una de les figures més rellevants del pensament anarcosindicalista del segle XX. El 1934 acomplint l’evolució revisionista de l’anarcosindicalisme, creà el Partit Sindicalista , del qual fou president.

L’acte s’emmarca dins de la celebració de La Primavera Republicana, que té lloc durant la setmana del 14 al 21 d’abril, amb un ampli programa d’activitats i noves senyalitzacions de memòria als carrers de la ciutat, impulsat pel comissionat de Programes de Memòria.