Artur Mas dimiteix com a president del PDECat

L’expresident de la Generalitat afirma que fa “un altre pas al costat” però que no deixa la política.

L’expresident de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha anunciat en roda de premsa, que dimiteix com a president del PDECat, una decisió que ja estava presa des del mes de novembre de 2017. Mas ha assegurat que les raons responen, per una banda, a les causes judicials obertes contra ell amb el corresponent calendari judicial que haurà de seguir encarant i, per l’altra, facilitar amb la seva sortida a “nous lideratges” que necessita el PDECat i completar així la seva “expansió”.

El motiu d’esperar a comunicar-ho a dia d’ahir, 9 de gener, és no voler interferir en les votacions del 1-O, quan ja pensava en prendre la decisió, ni en les eleccions del passat 21 de desembre.

L’anunci coincideix quan falta menys d’una setmana perquè es conegui la sentència del cas Palau, el dilluns 15 de gener, un judici on es va tractar el suposat finançament il·legal a CDC (pagaments de Ferrovial al partit d’Artur Mas a canvi d’obra pública) i el cas 3%, i on la fiscalia demana 14 anys i 9 mesos de presó per a Fèlix Millet; 10 anys i 10 mesos per a la seva mà dreta, Jordi Montull, i 8 per l’extresorer de CDC, Daniel Osàcar.

La renuncia arriba dos anys més tard a l’anunci de Mas de donar “un pas al costat” de la presidència de la Generalitat a favor de Carles Puigdemont.