Ampliació del Pla de Xoc per combatre el tràfic de drogues al barri del Raval i al districte de Ciutat Vella

S’incrementen els recursos econòmics i humans tot arribant a una inversió total de 4’9 milions d’euros.

L’Ajuntament de Barcelona ja fa un any que va engegar el Pla de Xoc Específic i Integral per a combatre la problemàtica de les drogues al barri del Raval i al districte de Ciutat Vella. Aquest matí, el Plenari del Consell Municipal ha aprovat aquest matí una l’ampliació del Pla amb l’acord de BComú, el Grup Municipal Demòcrata, ERC i el regidor no adscrit. També ha comptat amb l’abstenció del PP, C’s i el PSC i el vot contrari de CUP-Capgirem.

Aquesta ampliació contempla incrementar tant els recursos humans com econòmics que es destinaran al territori per combatre les problemàtiques que malmeten la convivència en aquest entorn. Així, després d’aquest acord, el pla suposarà una inversió municipal de 4,9 milions d’euros i comptarà amb un total de 63 persones destinades als diferents àmbits d’intervenció social que contempla l’ampliació i reforç policial.

Des de l’any 2017, l’Ajuntament de Barcelona compta amb un Pla de Xoc al barri del Raval que inclou tota una bateria de mesures per actuar en quatre àmbits concrets i que són l’habitatge, la seguretat, l’espai públic i la salut pública.