Ampli seguiment de la vaga general del 21-F i multitudinària manifestació

Manifestacions arreu del país. A Barcelona assisteixen a la concentració de la tarda 200.000 persones, segons l’ANC i Òmnium Cultural, i 40.000 persones segons la Guàrdia Urbana.

Catalunya ha viscut una jornada de vaga general aquest 21-F que ha estat recolzada per bona part de la població. A més, durant tot el dia s’hi han convocat diverses manifestacions arreu del país per manifestar el seu descontent amb el judici del procés.

Concretament a Barcelona, la més multitudinària ha estat la convocada a les 18,00h de la tarda al centre de la ciutat. Segons l’ANC i Òmnium Cultural hi han participat 200.000 persones, mentre que la Guàrdia Urbana ha rebaixat la xifra a 40.000 assistents. Sota el lema ’21-F vaga general, sense drets no hi ha llibertats‘ multitut de persones han sortit al carrer de forma festiva i pacífica per denunciar la falta de drets i la criminalització d’algunes opcions polítiques.

Les banderes independentistes, els càntics a favor de la llibertat dels presos polítics i en contra del judici del procés han estat constants.

Jornada de vaga general
La jornada de vaga general ha estat un èxit segons els organitzadors.
El sindicat Intersindical CSC ha afirmat que el seguiment ha estat d’un 24 % en la funció pública, un 20 % a l’Ajuntament de Barcelona, un 28 % a l’ensenyament públic, un 67 % a la Universitat pública, un 9 % a la sanitat pública i un 30 % al comerç.

Durant tot el dia hi ha hagut serveis mínims.