Alfred Bosch demana a l’Ajuntament un cens dels edificis i solars que continguin amiant i un pla per a la seva retirada

A més, Esquerra Republicana proposa de nou la instauració de noves taxes per a les activitats turístiques que sobrecarreguen l’espai públic.

Els republicans presentaran una proposició a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat d’aquest mes de juny per demanar un cens de tots els edificis i solars buits de la ciutat que continguin amiant. Esquerra demana també un pla per a la retirada d’aquesta substància i una ordenança municipal que estableixi les directrius i ajudes per a fer-ho possible, amb l’objectiu d’arribar a un horitzó que permeti que Barcelona sigui una ciutat lliure d’amiant.

Noves mesures de fiscalitat a les activitats turístiques

A més, Esquerra Republicana proposarà a les Comissions de l’Ajuntament d’aquest mes de juny implantar una proposta de noves mesures de fiscalitat a les activitats turístiques que sobrecarreguen de manera permanent l’espai públic. Els republicans reclamen al govern que posi en marxa una mesura que està contemplada al Pla Estratègic de Turisme 2020, però que s’ha aplicat d’una forma insuficient.

El juny del 2016, els republicans ja van reclamar gravar amb taxes les organitzacions que basen el seu negoci en l’ús de l’espai públic o amb una nova taxa als serveis d’autobusos discrecionals de transport de turistes.

El president del grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha assegurat que “per l’ús de l’espai públic hi ha figures impositives, de manera que proposem desenvolupar-les per tal que l’activitat turística col·labori amb el desenvolupament de la ciutat”. Els republicans reclamen que tots els ingressos derivats d’aquestes noves mesures fiscals es destinin a revertir les externalitats negatives del turisme.