Ada Colau suspèn el ple d’aquest divendres per l’actual situació política catalana

Els partits polítics PDeCaT, ERC i la CUP han donat suport a la decisió, juntament amb el regidor no adscrit. Ciutadans, PSC i PP han manifestat la seva disconformitat.  

El Ple ordinari d’aquest divendres ha estat suspès per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a causa de l’actual situació política. Jordi Turull, Carme Forcadell, Raül Romeva, Josep Rull, Dolors Bassa i Marta Rovira han estat citats pel Tribunal Suprem aquest divendres, que els investiga per delictes de rebel·lió, sedició i malversació de cabals públics. Per la seva part, la secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha decidit “emprendre el camí de l’exili” i no presentar-se a la citació.

Degut a aquesta situació política, Ada Colau ha instat als partits polítics a reprendre el plenari un altre dia, i així es realitzi “amb la màxima normalitat”. La decisió ha estat recolzada pels partits polítics d’ERC, PDeCaT i la CUP juntament amb el regidor no adscrit. Per contra,  Ciutadans, PSC i PP han manifestat la seva disconformitat.

Durant el ple d’avui s’havia de votar la proposta dels Comuns pel tramvia, que no tenia suficients suports, però Ada Colau ha decidit retirar-la per evitar les picabaralles polítiques en un dia com avui, on la tristesa regnava al ple de forma majoritària, i reprendre el punt més endavant.