Ada Colau, reelegida alcaldessa de Barcelona amb el suport del PSC i Valls

Colau formarà govern amb el PSC.

Ada Colau ja és alcaldessa de Barcelona. Ho ha aconseguit amb els vots dels seus regidors juntament amb els del PSC, amb qui formarà govern, i els tres vots independents de la llista de l’ex primer ministre francès, Manuel Valls.

Per contra, els tres regidors de Cs han votat en blanc, els cinc de Junts per Catalunya han donat suport a Maragall i els dos del PP han votat per Josep Bou.

Joaquin Forn, present a l’acte

Entre els assitents en la comitiva hi ha estat l’ex tinent d’alcalde i cap de files de Junts per Catalunya, Joaquim Forn, qui finalment ha rebut permís del Suprem per rebre l’acta de regidor.

Un dels moments més emotius de la sessió ha estat al seu inici, quan el president de la mesa ha nomenat el nom de Joaquim Forn. La sala ha aplaudit a Forn i ha celebrat la seva assistència a l’acte.

Forn, per la seva banda, en el seu discurs, ha desaprovat la manera com Colau ha sigut alcaldessa i ha criticat que no hagi respectat la llista més votada.

Crits al carrer a favor de la llibertat i en contra de Colau

Les persones concentrades a la plaça Sant Jaume han manifestat en tot moment el que pensaven. S’han pogut sentir xiulets cap a l’alcaldessa de Barcelona així com també crits a favor de la llibertat dels presos polítics.