Acord per al nou govern de Barcelona

L’alcaldessa, Ada Colau, i, Jaume Collboni, que serà primer tinent d’alcaldia, han formalitzat l’Acord d’Esquerres per al Govern de Barcelona.

L’alcaldessa, Ada Colau, i el president del Grup Municipal del PSC, Jaume Collboni, han formalitzat avui l’Acord d’Esquerres per al Govern de Barcelona, que preveu sis tinències d’alcaldia, distribuïdes entre els dos partits de govern. Així, la primera Tinència serà per a Jaume Collboni, amb les àrees d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda; la segona, d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, queda en mans de Janet Sanz. La tercera tinència recau en Laia Bonet, amb les competències en Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana; i la quarta Tinència, de Drets Socials i Feminismes, la comandarà Laura Pérez. D’altra banda, Albert Batlle serà al capdavant de la cinquena Tinència, de Prevenció i Seguretat; i Joan Subirats tindrà la responsabilitat de la sisena Tinència, de Cultura, Educació i Ciència.

L’alcaldessa, Ada Colau, ha destacat que amb aquest acord es forma “un govern ampli, sòlid fort i equilibrat”. Per a Colau, “és un govern únic que comparteix tots els grans temes i tots els reptes, i que vol arribar a tots els barris de la ciutat”. L’alcaldessa ha remarcat que és un acord “per una Barcelona progressista, que pensa en la ciutat i posa les persones i les necessitats bàsiques al centre”. I en aquest sentit, “estenem la mà a l’oposició”, ha seguit Colau, “perquè entenem que governem millor la ciutat si tots en som partícips”.

L’alcaldessa ha valorat que “l’acord és molt positiu perquè aposta pel diàleg i les polítiques progressistes, valentes i fermes, en un moment d’inestabilitat a Europa i el món amb l’auge de les dretes i els discurs d’odi” i ha posat en valor que “mantenim com a prioritat la lluita contra la desigualtat, el pla de barris, o el canvi climàtic, que no pot esperar més”, ha dit l’alcaldessa, “i es potencia l’àmbit econòmic, el comerç i la petita i mitjana empresa, la transició a l’economia verda, elevem l’educació i la cultura i reforcem la seguretat amb una tinència dedicada”.

Per la seva part, Jaume Collboni, que serà designat primer tinent d’alcaldia, ha valorat que “l’acord està inspirat en els valors de la ciutat i és un govern de coalició que contribueix a la història democràtica d’aquest Ajuntament”, amb un “govern sòlid, progressista i d’esquerres que abordem amb tota la il·lusió amb la millor gent disponible”. Collboni ha considerat que “el nou govern ha d’obrir nova etapa” i ha parlat d’un “govern pro Barcelona, que vol posar per sobre de tot la defensa dels interessos de la ciutadania, i estarà al seu servei i no al de cap causa política”. “Volem que sigui un bon govern, obert a la ciutadania, orientat a resoldre els seus problemes, i que l’agenda ciutadana sigui la d’aquest Govern”, ha seguit el primer tinent d’alcaldia. Collboni també ha anunciat que tindran la “mà estesa a l’oposició”, a qui ha apel·lat “a fer grans acords de ciutat en habitatge, seguretat i canvi climàtic” i ha parlat també de mà estesa amb les altres administracions com la Generalitat i l’Estat: “Necessitem del diàleg eficaç amb Generalitat i Estat, sense apriorismes polítics i pensant en el bé de la ciutat”. El nou primer tinent d’alcaldia ha parlat també com a prioritats del nou Govern municipal de la lluita contra les desigualtats, atraure activitat econòmica per crear ocupació de qualitat i digna perquè les famílies es puguin quedar a viure a la ciutat, de reforçar la seguretat i la convivència i l’habitatge i abundar en l’habitatge i en general la transformació urbana dels barris.