15.000 persones es manifesten avui a la plaça Sant Jaume per donar suport a Tabarnia

L’acte ha començat amb una ofrena floral al monument de Rafael Casanova.

La Plataforma per Tabarnia havia convocat per avui al matí una manifestació “en favor de la llibertat del poble de Tabarnia” i “la llibertat i els drets de tots els espanyols i tabarnesos”. El que no s’esperava l’organització és que fins a 15.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, s’unissin a la convocatòria.

La manifestació, en la que no ha aparegut l’impulsor de Tabarnia, el dramaturg Albert Boadella, ha començat fent una ofrena floral al monument de Rafael Casanova. Després s’ha fet un recorregut per la ciutat fins arribar a la plaça Sant Jaume. Els assistents portaven banderes espanyoles i durant tot el recorregut s’han sentit càntics irònics i satírics a favor de “Boadella, president” de Tabarnia, així com diverses cançons, com la de Manolo Escobar “Que viva España”. Els carrers també s’han omplert de multitud de pancartes a favor de la unitat d’Espanya.

Tabarnia, una sàtira

Tabarnia pretén ser una sàtira del moment polític que s’està vivint actualment a Catalunya. Es tracta d’un moviment unionista, que lluita a favor de la unitat d’Espanya, i vol transmetre que els arguments independentistes són absurds.