Sants viu la Festa Major amb cinc carrers d’aniversari

Del 24 d’agost a l’1 de setembre el veïnat del barri de Sants gaudirà de la celebració.

La Festa Major de Sants començarà amb la lectura del pregó, aquest dissabte 24 d’agost a les 20 hores al Parc de l’Espanya Industrial, a càrrec del presentador de televisió Toni Rovira.

Una mica abans del pregó, entre les activitats més destacades, hi hauran els balls i lluïments de les Colles de Cultura Popular on participen Geganters de Sants, els Tabalers de Sants i els Diables de Sants amb un espectacle que porta per títol ‘Expressions del món’. Aquest ball clourà amb un pilar dels Castellers de Sants.

Una altra de les fites importants dels actes unitaris de la Festa Major de Sants és el lliurament de premis del Concurs de guarniment de carrers, que enguany tindrà lloc el 26 d’agost a les 19.30 hores al Parc de l’Espanya Industrial.

A més, la festa també vol ser inclusiva, per això el 27 d’agost a les 17 hores a la plaça Bonet i Muixí es farà una visita audiodescrita per a persones amb dificultats de visió.

El darrer dia de les celebracions, l’1 de setembre, a les 9 hores, es podrà gaudir de la X Cursa Popular de Festa Major, a càrrec de la Unió Esportiva de Sants i, unes hores després, a les 22 hores al Parc de l’Espanya Industrial, es durà a terme el piromusical, com a cloenda de la Festa Major.

Donat que aquest any la celebració de Sant Bartomeu cau en dissabte, s’ha triat aquest dia per iniciar la Festa Major, i no per acabar-la com ha passat en edicions passades. Aquet fet facilita també que les dates no coincideixin amb la Festa Major de Gràcia.

13 carrers guarnits i 5 d’aniversari

Enguany el barri de Sants compta amb 13 carrers engalanats. Aquests són: Alcolea de Baix, Alcolea de Dalt, Casa Gran (Rosés), plaça de la Farga, Finlàndia, Galileu, Guadiana, Papin, Robrenyo, Sagunt, Valladolid, Vallespir de Baix i Vallespir. En aquestes carrers, entre d’altres, el veïnat podrà gaudir de música i diverses activitats pensades per a totes les edats. Com, per exemple, esmorzars de forquilla, jocs de química, discomòbils, sopars de germanor, jocs de taula, havaneres, tallers de circ, festes d’escuma, taller de piñatas, xocolatades, botifarrades, vermuts musicals, trobada d’intercanvi de mares i nens lactants, cinema amb acompanyament musical o nits LGTBI.

A més, cal destacar que els carrers que estan d’aniversari aquest any són Guadiana (35 anys), Vallespir (35), Sagunt (25), Casa Gran/Rosés (20) i Papin (5).