Què fer aquest cap de setmana?

Un cap de setmana replet d’esdeveniments ens espera: La Festa Major de les Corts 2018, Oktoberfest Barcelona, Fira Eròtica, concert de ‘Los Secretos’, la Fira Medieval, Cal Vegànic – degustació de productes vegans, entre molts d’altres… Consulta’ls!

Aquest cap de setmana hi ha programats diferents esdeveniments importants i de renom a la nostra ciutat, i a continuació us apuntem alguns d’ells:

Oktoberfest Barcelona 2018

Aquest dijous, 4 d’octubre, a les 17:00h, comença una nova edició del Oktoberfest Barcelona 2018. La festa de la cervesa més popular tindrà lloc a la Plaça Univers de la Fira Montjuïc Barcelona (al costat de la Plaça Espanya), i durarà fins el 14 d’octubre.

En l’Oktoberfest Barcelona no faltarà música en directe amb grups de música polca i dj´s que acompanyaran el caràcter festiu d’aquest esdeveniment amb autèntica diversió. Hi ha nombroses activitats preparades i qui vulgui ja pot reservar la taula.

Liceu Under 35

Un altre esdeveniment que comença aquest dijous és el Liceu Under 35, un nou producte adreçat exclusivament a joves menors de 35 anys, que podran assistir a la preestrena de l’espectacle inaugural adquirint qualsevol localitat del teatre a un preu únic de 15 euros. Podran assistir a la funció els joves nascuts fins a l’any 1983 (inclòs).

Una nit en què es podrà gaudir no només de l’òpera I puritani de Vincenzo Bellini, sinó també d’una sessió en directe amb DJ Cucut al Foyer fins a la mitjanit, de Food Stands instal·lats al Saló de Miralls i al Foyer, i tot acompanyat d’una copa de cocktail Bellini de benvinguda. Una experiència de més de 5 hores de música que se celebrarà dos cops cada temporada i que vol anar més enllà de l’òpera i acostar-la a les noves generacions.

La Fira Eròtica

Del 4 al 7 d’octubre tindrà lloc la Fira Eròtica al Pavelló Olímpic Vall d’Hebron (Passeig de la Vall d’Hebron, 166). Un esdeveniment de referència mundial sobre sexe i erotisme que té programades nombroses activitats per als visitants.

Divendres comença la Festa Major de Les Corts 2018.

La cita més destacada d’aquest divendres és, evidentment, la Festa Major de Les Corts 2018. Del 5 al 14 d’octubre, les Corts s’omplirà de confeti, foc, música, ball, cultura popular, poesia, esport, circ, animació, diversió, convivència i somriures. Deu dies de festa amb 280 activitats de tot tipus, per a tots els públics i a tots els barris del districte.

La Festa Major arriba amb els clàssics de sempre: el pregó, enguany a càrrec d’Anna Morancho, de l’Associació Discapacitat Visual Catalunya B1+B2+B3 i membre de l’Espai d’Inclusió; el correfoc unitari; el concert líric de Festa Major; el Circorts; l’elecció del cortsenc o cortsenca de l’any; l’homenatge a les entitats; les sardanes, gegants i castellers; les rutes guiades; el castell de focs; i els concerts de música per a tots els gustos, entre moltes altres activitats.

D’altra banda, es consoliden activitats com el Toc d’inici, que barreja tradició i modernitat amb la col·laboració dels Diables de les Corts i el Centre de creació La Caldera de les Corts; o el Festival d’animació Oriol Canals que, per tercer any consecutiu, omplirà el districte amb contes, cançons, rialles i una guerra de confeti per a petits i grans.

Entre les novetats d’enguany es destaca, per una banda, els  nous escenaris d’activitats com la recent estrenada biblioteca Montserrat Abelló o el Parc de Can Rigal, que enguany estrena una jugatecambiental. D’altra banda, el concert líric de Festa Major canvia de dia i enguany se celebrarà el dissabte 13 d’octubre a l’Auditori Axa, amb l’actuació de la soprano Sara Bañeras. Per acabar, i com a novetat destacada, la segona edició de la ‘Ruta de Tapes per les Corts’ coincidirà amb la Festa Major, el dimecres 10 d’octubre. Després, els veïns i veïnes del districte la podran gaudir tots els dimecres fins al 31 de desembre.

Podeu consultar el programa en el següent enllaç.

La Fira Medieval, al Poble Espanyol

La Fira Medieval també s’apunta al cap de setmana per sorprendre als ciutadans que s’apropin al Poble Espanyol de Barcelona. La Fira comença el mateix divendres, dia 5 d’octubre, i durarà tot el cap de setmana. Qui s’apropi al Poble Espanyol podrà fer un viatge en el temps i gaudir de nombroses activitats, espectacles i tallers que sorprendran tant petits com adults.

D’entre la variada programació d’aquesta quarta edició de la Fira Medieval al Poble Espanyol destaca el gran mercat, les atraccions medievals, els tallers d’artesania, un campament medieval i espectacles de titelles. Tampoc no hi faltaran espectacles itinerants que s’aniran succeint en diversos horaris, com aparicions puntuals de cavallers pel mercat, o músics que amenitzaran els tres dies de fira amb instruments de l’època com la gralla i la tarota. Un altre dels grans atractius de Fira Medieval serà l’oferta gastronòmica. Una cita ineludible.

Pels vegans, Cal Vegànic

Per les persones veganes, recomanem que s’apropin el divendres, 5 d’octubre, a Cal Vegànic, una degustació de productes artesans, ubicat al carrer llul, 141 (metro llacuna), a Poblenou, de 18:00h a 20:00h.

Trobada solidària, Pedaleja per la Marató de TV3

Per qui vulgui fer una tasca solidària, apuntem la 9ª edició del Pedaleja per la Marató de TV3, que tindrà lloc a la Plaça Rosa dels Vents, Hotel W Barcelona. Durant el dissabte, 6 d’octubre, s’oferiran 8 sessions –la primera a les 11:00 hores del matí i la última a les 20:00 hores- d’SpinDiR amb un total de 2400 places per intentar batre rècord d’assistència i recaptar el màxim de fons per la lluita contra el càncer. El preu de l’activitat són 10€,

‘Los Secretos’

El grup madrileny ‘Los Secretos’ celebraran els 40 anys de vida el proper dissabte, 6 d’octubre, a l’Auditori del Fórum, a partir de les 21:30h. El preu de les entrades és des de 32€, i des de l’organització s’informa que els menors de 16 anys han d’anar acompanyats del seu pare, mare o tutor legal.