Tot a punt per la Mitja Marató de Barcelona

La cursa s’iniciarà a les 08:40 hores al Pg. Pujades i està previst que l’hora màxima d’acabament siguin les 11:50 hores. El trànsit quedarà afectat.

Només queden hores per l’inici de la eDreams Mitja Marató de Barcelona,  la cursa atlètica de poc més de 21 quilòmetres, que transcorrerà aquest diumenge, 11 de febrer, per quatre districtes de la ciutat: Ciutat Vella, Sants Montjuïc, Eixample i Sant Martí. La cursa s’iniciarà a les 08:40 hores al Pg. Pujades i està previst que l’hora màxima d’acabament siguin les 11:50 hores.

Està previst que el recorregut sigui: sortida al Pg. Pujades – P. Picasso – Av. Marqués Argentera – P. Isabel II – P. Colon – Josep Carné – Pl.Drassanes – Paral.lel – Entença – Gran Via – Bailén – Ronda Sant Pere – P. Sant Joan – P.Lluís Companys – B. Muñoz – Pallars – Llacuna – Perú – Josep Pla – Gran Via – Rambla Prim – Diagonal sentit Llobregat – Espronceda – Diagonal sentit Besós – Plaça llevant – P. Taulat – Selva de mar – P. Garcia Faria – P. Calvell – Av. Litoral – Port Olímpic -Arquitecte Sert – Salvador Espriu – Marina – Pujades.  Veure el mapa del recorregut a continuació:

El trànsit, afectat

Durant el transcurs de la prova es veurà afectat tot el trànsit per on es desenvolupi la cursa. La Guàrdia Urbana efectuarà les corresponents desviacions per tal de minimitzar l’impacte en la mobilitat de la ciutat. El trànsit s’anirà reobrint progressivament una vegada els participants vagin completant l’itinerari. Allà on estigui previst que els corredors ocupin tota la calçada no hi haurà circulació de vehicles.

Pel que fa als estacionaments, a partir d’aquest vespre a les  22.00 hores i fins a les 12.00 hores del diumenge 11 de febrer, es prohibirà l’estacionament a l’Avinguda Diagonal, de Josep Pla a Espronceda (calçada muntanya); Avinguda Diagonal, d’Espronceda a Provençals (calçada mar);  Avinguda Diagonal, de Provençals a Selva de Mar (calçada mar) inclòs motos a la vorera; Avinguda Diagonal, de Selva de Mar a Josep Pla (calçada mar); Passeig Garcia Faria, de Josep Ferrater i Móra a Jonquera (costat muntanya). La prova també comportarà restriccions en l’estacionament de les vies afectades i de l’entorn des del dissabte 10 de febrer fins el diumenge 11 de febrer. A partir del diumenge s’hi sumaran la majoria dels carrers afectats per l’itinerari de la cursa.

L’Ajuntament senyalitzarà les prohibicions d’estacionament i l’organització informarà a equipaments i aparcaments públics i privats que resultin afectats pel pas de la prova. Els panells informatius també advertiran als conductors de la celebració de la prova.

Desviacions del transport públic

Diverses línies d’autobús es veuran afectades entre les 8.30 i les 12:00 hores, aproximadament. Per aquesta raó, es recomana l’ús del metro durant aquestes hores i en els desplaçaments a l’entorn dels carrers per on transcorrerà la cursa, especialment a la zona delimitada per la Gran Via i el front marítim. El metro garantirà la mobilitat per sota de la Gran Via i durant el pas de la cursa, diumenge al matí.

Es produiran afectacions a 37 línies de bus de TMB, que veuran alterat o limitat el recorregut mentre es desenvolupi la cursa: D20, H12, H14, H16, V11, V13, V15, V17, V21, V27, V29, V31, 6, 7, 13, 19, 21, 22, 24, 39, 41, 45, 47, 50, 51, 54, 55, 59, 62, 63, 66, 67, 92, 120, 121, 136 i 192.

Les parades de Bicing de tot el recorregut estaran fora de servei.