Tot a punt per celebrar Sant Joan

La ciutat tindrà una cinquantena de fogueres i 112 casetes de petards autoritzades per Sant Joan.

El transport públic obrirà tota la nit i, per contra, algunes estacions de bicing estaran fora de servei.

La ciutat de Barcelona tindrà una cinquantena de fogueres populars repartides pels barris dels deu districtes per celebrar la revetlla de Sant Joan, el proper dissabte 23 al vespre. D’aquestes, 9 cremaran per primera vegada aquest any. Així mateix, s’han obert a la ciutat un total de 112 casetes de productes pirotècnics.

Prèvia a l’atorgament de la llicència per a l’obertura d’aquests establiments, Bombers de Barcelona n’ha revisat el compliment dels requisits de seguretat. Així mateix, el cos de Bombers ha validat les condicions per a l’encesa de les noves fogueres, un requisit indispensable per poder obtenir el permís municipal.

Per a la mateixa nit de la revetlla, i per garantir que totes aquestes celebracions es duen a terme d’una manera lúdica comptant amb les màximes garanties de seguretat, l’Ajuntament de Barcelona ha organitzat un dispositiu específic que suposa la coordinació de tots els serveis implicats en aquesta festivitat per donar resposta a les diferents necessitats que puguin tenir els ciutadans durant la nit. Aquest dispositiu se centrarà, sobretot, en aquells espais que tenen un ús més intensiu i massiu de la ciutat, com les platges.

Transport públic tota la nit

Durant la revetlla de Sant Joan, la xarxa de transport públic ofereix el servei previst per a les nits de dissabte i es prepara per a una major afluència de viatgers. Per això, es reforça i s’amplia l’horari d’aquesta manera:

– Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) donarà servei de metro durant tota la nit. Els trens circularan sense interrupció des de les 5 de la matinada de dissabte 23 de juny, fins a les 12 de la nit del dia 24 (43 hores de funcionament ininterromput).

– Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) donarà servei fins les 2h de la matinada de diumenge, en horari de nit de dissabte. El servei de diumenge s’inicia entorn de les 6 del matí. Consulteu l’horari del vostre trajecte a fgc.cat.

– Rodalies de Catalunya – Renfe donarà servei fins a les 12 de la nit del 23, en horari de dissabte. El servei de diumenge s’inicia entre les 5 i les 6 del matí. Consulteu l’horari del vostre trajecte a rodalies.gencat.cat.

– TRAM donarà servei ininterromput durant la nit: les línies del Trambaix i del Trambesòs tindran tramvies circulant des de les 5:00 hores de la matinada de dissabte, 23 de juny, fins a les 12 h de la nit del dia 24. La freqüència de pas serà d’entre 15 i 30 minuts depenent del tram.

Els operadors preveuen un reforç de personal en trens i estacions per atendre l’afluència d’usuaris que es desplaçaran en transport públic, especialment a les zones de platja i al centre de la ciutat, per celebrar la revetlla. També es reforçarà la neteja, el manteniment i la seguretat a les estacions més freqüentades.

Una nit de Sant Joan segura

Durant la nit del 23 al 24 de juny, el Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament posarà en marxa el seu dispositiu per tal de donar resposta a les necessitats ciutadanes. Els efectius de Bombers de Barcelona que estiguin operatius dissabte, 23, estaran dedicats principalment a atendre les possibles demandes que es puguin produir aquella nit.

Paral·lelament, i com és habitual en aquesta nit, es reforçarà la xifra d’operadors del 080 per facilitar l’atenció a aquelles persones que truquin per comunicar alguna incidència. El Centre de Gestió d’Emergències (CGE) també augmentarà el seu servei habitual.

Per la seva banda, la Guàrdia Urbana mantindrà una especial vigilància a la zona centre, als llocs de gran concentració de persones i a l’àmbit de platges (districte de Ciutat Vella i Sant Martí).

Els principals objectius del servei a la resta de la ciutat seran reforçar la presència d’agents en aquells espais on es celebrin revetlles i s’encenguin fogueres. També es vigilaran els punts de venda d’articles pirotècnics fins a l’hora del seu tancament i es verificarà que la venda compleixi amb els requisits establerts, a més els agents també treballaran per evitar la venda no autoritzada de material pirotècnic. També es mantindrà especial atenció en els indrets on es trobin llocs amb llenya, fustes o materials emmagatzemats que puguin ser utilitzats per encendre fogueres sense autorització i a la zona forestal del Parc de Collserola (Sarrià – Sant Gervasi, Horta –Guinardó i Nou Barris).

Durant la nit de la celebració també s’establiran controls preventius d’alcoholèmia a tota la ciutat per prevenir possibles riscos en la conducció, es realitzaran els desviaments adients en aquelles zones on s’hagi previst la ubicació de fogueres autoritzades i s’evitaran els estacionaments a distancia suficient en aquests espais per evitar danys a persones o béns.

29 estacions de bicing, fora de servei

Durant la revetlla de Sant Joan hi haurà un total de 29 estacions de Bicing fora de servei. Les estacions afectades estaran situades al Districte de Ciutat Vella, Sant Andreu, Eixample, Sant Martí, Les Corts i Nou Barris. Les estacions romandran tancades des de les 21:00 hores del dia 23 de juny fins a les 07:00 hores del dia 24 de juny.

Les estacions afectades seran las següents 29 estacions:

– Estacions Arc de Triomf: 5-418-6-419

– Estacions Rambla del Raval: 415-416

– Estació Plaça de la Virreina: 229

– Estació 205 carrer Europa entre Galileu i Gandesa

– Estació 369 carrer Sardenya

– Estacions 400-124-32-31-33-424-398-11-12-125-397-169-170-171-172-173-190 (Estacions Platja/Passeig Marítim)

– Estacions 58-59 (Plaça del MACBA)

– Estació 41(Pl.Poeta Boscà , propera a la platja de la Barceloneta)