El pregó de Manuela Carmena dona el tret de sortida de la Mercè 2019

El pregó de l’exalcadessa de Madrid, Manuela Carmena, que ha donat aquest divendres per tarda, ha estat el tret de sortida a les festes de la Mercè 2019, en un acte presidit per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que s’ha celebrat al Saló de Cent de l’Ajuntament.

Carmena ha destacat l’amor i estima que sent cap a Barcelona, tot rememorant els dos anys que va viure-hi durant la dècada dels anys 60, una època en què va exercir com a advocada i va conèixer l’escriptora i periodista Montserrat Roig.

L’exalcaldessa de Madrid també ha subratllat la importància i la necessitat del diàleg com “l’essència de la democràcia” i la recepta per superar qualsevol tipus de conflicte. “Ciutat única avançada sempre al seu temps i a la seva història. Aquesta ciutat que es va obrir al mar i que ara s’ha d’obrir a un mar diferent; el mar de les onades desendreçades que s’aixequen en temps de tempestes”, ha proclamat Carmena, tot lloant l’esperit d’una Barcelona “sempre desitjada i desitjable”.

El pregó d’inici de les festes de la Mercè 2019, que té Beirut com a ciutat convidada, ha comptat també amb la presència d’una delegació de l’ONG Proactiva Open Arms amb el seu director Òscar Camps al capdavant, a qui l’alcaldessa ha insistit a agrair la tasca de rescat que fan per salvar vides a la Mediterrània. Colau ha tingut també paraules de record pel regidor Quim Forn, actualment en presó preventiva.

En la seva intervenció, l’alcaldessa Ada Colau ha recordat també la importància de fer front l’emergència climàtica, que serà una de les prioritats del present mandat municipal, i ha agraït la feina que s’ha fet per programar els centenars d’activitats d’unes festes que s’han organitzat amb una mirada feminista i antiracista. “Us convido a prendre els carrers, a reivindicar-los i a fer-los vostres. Convido a tothom, petits i grans, a jugar, a ballar, a col·laborar, a estimar, a gaudir, a ajudar-vos els uns als altres i a gaudir de la Mercè des del respecte per l’altre i des de l’afirmació de la vida”, ha subratllat Colau.

Podeu consultar el programa de festes i les activitats diàries en el següent enllaç:

https://www.barcelona.cat/lamerce/es