La plaça del Rei acull un homenatge a les víctimes de l’holocaust

Entre el 23 i el 25 de gener, la plaça del Rei acull la realització d’un gran mural en homenatge a totes les víctimes de l’Holocaust i dedicat als deportats i deportades als camps nazi. L’obra serà plasmada per l’artista urbà Roc Blackblock amb participació de 12 estudiants del Batxillerat Artístic de l’Institut Moisès Broggi. El mural es farà sobre un suport modular i quedarà exposat entre els dies 27 de gener i l’11 de febrer a la Capella de Santa Àgata del Museu d’Història de Barcelona (MUHBA).

L’Observatori Europeu de Memòries de la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona organitza aquesta activitat en el marc de la programació del Dia Internacional en Commemoració de les Víctimes de l’Holocaust a Barcelona, promoguda pel Comissionat de Programes de Memòria de l’Ajuntament en col·laboració amb el Museu d’Història de Barcelona (MUHBA).

La creació del mural està inspirada per la novel·la gràfica “Maus”, d’Art Spiegelman,  un referent de l’art com a vehicle per a la recuperació de la memòria històrica i col·lectiva, en paraules de l’artista. La proposta parteix d’una barreja d’elements icònics, artístics, testimonials, documentals i evocatius de la multiplicitat de víctimes del genocidi amb la preocupació de transmetre la memòria de l’Holocaust a les noves generacions. El projecte és dirigit per Jordi Guixé, director de l’EUROM, i comissariat per Núria Ricart, professora de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.