Obre la Fira de Nadal de Santa Llúcia a l’avinguda de la Catedral

L’arribada del Nadal a Barcelona es comença a percebre amb la celebració d’algunes tradicions històriques de la ciutat. Una d’elles és la celebració de la Fira de Santa Llúcia, un esdeveniment que té lloc des de l’any 1786 i que enguany celebra la seva 232a edició.

Obre la Fira de Nadal de Santa Llúcia a l’avinguda de la Catedral. Així, tothom que ho desitgi podrà visitar aquesta fira, la més antiga que gira al voltant dels pessebres i de les tradicions nadalenques, i que es troba instal·lada a l’avinguda de la Catedral des de divendres 30 de novembre i fins al proper 23 de desembre. L’horari d’obertura és el següent: Els dies feiners d’11 a 20:30 hores. Els dies festius i les vigílies de festius de 10 a 21:30 hores.

En total, hi ha 284 parades distribuïdes en les zones tradicionals de la Fira i que es destinen a la venda de pessebres i figures, verd, artesania i simbombes. Aquestes es distribueixen de la següent manera:
* 122 parades que podran vendre figures, pessebres, coves, complements del paisatge dels pessebres, llums de Nadal, boles, espelmes, centres, decoració per la llar i pels arbres de Nadal. També trossos de suro pelegrí i molsa artificial o deshidratada, sempre i quan estiguin envasats i aquests productes no sobrepassin el 20% del total del gènere de la parada.
* 96 del sector de verd, que es distribueixen en dues categories:
– 65 parades de verd i complements: situades al passadís central de la fira. Inclouen la venda de molses, cagatió, suros, ramets de la sort, arbres del pessebre, centres, plantes nadalenques. També podran vendre espelmes, decoració nadalenca i llums per a la llar i per als arbres de nadal. Aquests productes no podran superar el 20% del total del gènere de la parada.
– 31 parades d’arbres i guarniments: estan situades al passadís d’arbres i vendran arbres de nadal naturals i artificials, molses, cagatió, suro pelegrí, ramets de la sort, centres i plantes nadalenques. Igualment, també podran vendre espelmes, decoració nadalenca i llums per a la llar i per als arbres de nadal sense poder superar un 20% del total de la parada.
* 64 parades d’artesania i regal procedents de la producció artesanal acreditada. Aquestes parades també podran vendre articles relacionats amb la decoració nadalenca de la llar, o dels arbres de nadal, sempre i quant aquests productes no superin el 20% del gènere de la parada.
* 2 parades de simbombes i instruments musicals relacionats amb el nadal (panderetes, xerric-xerracs, martells musicals, i també algunes petites joguines per la canalla).

Com cada any, a més de la venda de productes, la fira també acollirà diverses activitats com són la cercavila de la tradicional Carassa de Nadal de Barcelona i el Tió Gegant. O la celebració de la 25a edició de la Diada de les Tradicions i Costums Nadalencs de Catalunya, amb el lliurament del guardó al Firaire d’Honor d’enguany, i que tindrà lloc el dia 15 de desembre.

També al costat de la Fira de Santa Llúcia, a menys de 100 metres, al Museu Frederic Marès, a la plaça de Sant Iu, número 5, s’instal·larà un pessebre que proposa una passejada pels boscos del Pedraforca, que ha creat l’Associació de Pessebristes.