Més de 80 museus de Barcelona i l’Àrea Metropolitana participen aquest dissabte a La Nit dels Museus

Qui vulgui els podrà visitar de forma gratuïta.

Aquest dissabte, 19 de maig, es celebra La Nit dels Museus, en la qual més de 80 museus de Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Cornellà, Esplugues de Llobregat, Sant Adrià i Santa Coloma de Gramenet obriran gratuïtament les portes de les 19h fins a la 1h de la matinada, coincidint amb la celebració arreu d’Europa de La Nit dels Museus.

Per tercer any consecutiu, La Nit dels Museus torna a posar el focus en ‘Creació&Museus’, un conjunt d’11 propostes que han elaborat conjuntament les Fàbriques de Creació i diferents museus de la ciutat. Fruit d’aquesta col·laboració, el públic que visiti els museus podrà gaudir d’un seguit de creacions artístiques originals creades per artistes residents de les fàbriques de creació que aporten un punt de vista diferent a l’hora de percebre i entendre el patrimoni i les col·leccions d’aquests museus. ‘Creació&Museus’ representa enguany un vincle consolidat que vol proporcionar una nova mirada sobre els espais, però també sobre la història i la memòria, potenciant les emocions mitjançant les diferents sensibilitats de les diverses disciplines creatives.

La Nit dels Museus és una iniciativa del Consell d’Europa en la qual participen més de quatre mil museus de quaranta països i que enguany arriba a la dotzena edició.

Es pot consultar tota la programació al web lanitdelsmuseus.cat i descarregar-vos imatges en aquest enllaç.