“Mala Hierba” de Gràcia, “5 Hermanos” de Nou Barris i “Bendita Helena” de Les Corts, Premis Barcelona Restauració

L’Ajuntament de Barcelona crea aquests guardons per reconèixer i posar en valor la restauració dels barris i la seva contribució a la cohesió de la ciutat.

Els restaurants “Mala Hierba” (C/ Funoses-Llusà, 2) del districte de Gràcia, “5 Hermanos”(C/ Federico Garcia Lorca, 21) del districte de Nou Barris i “Bendita Helena” (C/ Carrer de Galileu, 261) del districte de Les Corts han estat reconeguts amb els Primers Premis Barcelona Restauració.

L’Ajuntament ha creat aquests guardons amb la voluntat de reconèixer els restaurants de barri perquè el prestigi que ja tenen en el seu entorn arribi al conjunt de la ciutat. Les categories premien la qualitat gastronòmica, integració al barri i local notori i innovador. La iniciativa vol ser un impuls per a un dels sectors fonamentals per a la vida quotidiana i per a l’activitat econòmica de la ciutat. El sector de la restauració compta amb més de 9.300 establiments i una facturació anual de 2.700 milions de facturació.

Per tal que les candidatures siguin representatives de la diversitat d’oferta present en el conjunt de la ciutat, cadascun dels deu districtes ha proposat tres restaurants candidats, un per cada una de les candidatures a premis, prèvia consulta amb les entitats representatives dels comerciants del seu territori.

El jurat que ha decidit els tres establiments guanyadors ha estat format pel gerent de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona, Màxim López; el president del Gremi de Restauració de Barcelona, Pere Chías; la consultora independent, Eva Ballarín; la secretària portaveu de la Junta de paradistes del Mercat Vall d’Hebron, Nuria Pedro; i la directora general de Barcelona Centre de Disseny, Isabel Roig.

Restaurants candidats

Els 30 restaurants candidats són una mostra representativa de la varietat de l’oferta de restauració de Barcelona i de la diversitat dels seus 73 barris. Són els següents: