L’exposició de fotografíes d’Edu Ponces, per lluitar contra el càncer infantil, ja es pot visitar al Palau Robert

 

L’exposició “L’hospital dels valents”, d’Edu Ponces, pretén recaptar fons per a la construcció del SJD Pediatric Cancer Center Barcelona, el centre oncològic infantil més gran d’Europa. 

El fotoperiodista Edu Ponces presenta la sèrie de fotografies “L’hospital dels valents”, que va fer a nens malalts de càncer el 8 i 9 d’octubre a l’Hospital de Sant Joan de Déu Barcelona. L’exposició es pot visitar a partir d’avui, 16 de gener, a la tanca del Jardí del Palau Robert. Una iniciativa que pretén donar visibilitat a la malaltia i recaptar fons per a la construcció del SJD Pediatric Cancer Center Barcelona, el centre oncològic més gran d’Europa.

En aquestes imatges Eduard Ponce reflecteix la quotidianitat del càncer infantil, que afecta cada any 250.000 famílies al món. Les fotos de Ponce ens apropen amb naturalitat i proximitat a una realitat encara molt desconeguda per a gran part de la societat: el càncer infantil és completament diferent al càncer de l’adult i l’avanç de la seva curació depèn fonamentalment de la filantropia per investigar-la. Actualment, als països desenvolupats el 80% dels nens que tenen càncer es cura, però encara hi ha un 20% que no ho supera. A causa de la seva baixa prevalença en relació al càncer de l’adult, la seva investigació mai seria rendible per a la indústria privada.

Per això, Sant Joan de Déu s’ha proposat crear l’SJD Pediatric Cancer Center Barcelona, el centre oncològic infantil més gran d’Europa. Es necessiten 30 milions d’euros per fer realitat el projecte i, en aquest moment, ja s’han recaptat més de la meitat dels diners. Les obres del nou centre s’iniciaran el primer quadrimestre del 2018.

L’Hospital dels Valents serà una realitat gràcies a tots i per a tots. Tots podem ajudar a crear aquest centre pioner a Europa donant a www.paralosvalientes.com