Inaugurada la Feria de Abril al Parc del Fòrum

Estarà oberta al públic fins el 6 de maig. L’entrada és gratuïta i s’espera que hi passin més d’un milió d’assistents.

Ahir al vespre (21.00h) va quedar inaugurada la 47a edició de la Feria de Abril de Catalunya, organitzada per la Federació d’Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC). La Feria, que es prolongarà fins el proper 6 de maig, té nombroses activitats agendades dia rere dia perquè els visitants puguin gaudir i conèixer de més a prop la cultura andalusa. S’espera que hi passin més de un milió de visitants.

Gastronomia i música

Enguany es pretén donar importancia a la beguda andalusa del “rebujito”, així com altres aliments com el pernil de jabugo, el vi, el gaspatxo o el salmorejo. D’aquesta manera, s’han incrementat les parades gastronòmiques.

La música andalusa també guanyarà protagonisme. El cantaor i ballarí de Badalona, Manuel Fernández, i la ballarina flamenca La Tani tindràn un paper especial. Mentre que el primer va tenir un paper rellevant en la inauguració, la segona s’encarregarà de la clausura de la Feria, acompanyada de Juanjo de la Nayeli, Joaquín el Follet, Eduardo Cortés i Isabel Santiago.

No obstant, durant tota la Feria actuaran els quadres de ball de les diferents entitats que conformen la Federació, Germandats i Cors Rocieros, escoles de ball i el grup oficial de FECAC Desafío Flamenco. A més, els dies 28 d’abril i 5 de maig, a les dotze del migdia, acollirà les dues semifinals del XXV Concurs Nacional de Cobla organitzat bianualment per la Casa d’Andalusia a Barcelona.

Casetes i atraccions

Com és tradicional, les atraccions també tenen el seu espai. Enguany, aquesta zona se l’anomena “Carrer de l’Infern”, situada a la Plataforma del Zoo Marí. Allà s’ubiquen més d’un centenar d’atraccions per a tot tipus de públics. Com a novetat, s’incorpora una muntanya russa.

Pel que fa a les casetes, els partits polítics disposaran d’una caseta pròpia, com Ciutadans, PDeCAT, Esquerra Republicana de Catalunya i Partit dels Socialistes de Catalunya. També, en tindran més de 30 entitats andaluses diferents així com altres associacions.