Gràcia celebra Sant Medir, la festa més dolça

Durant tot el dia hi hauran restriccions viàries.

Com és tradició, cada dia 3 de març, Gràcia celebra la seva festivitat més dolça, Sant Medir. Des de primera hora del matí, les colles estan preparades per repartir dolçor entre els assistents, i fent una fila, una darrere l’altre, circulen pels principals carrers i places dels barris de Gràcia. Els romeus i romeves llencen caramels i llaminadures a la gent que troben pel camí, que porten una bossa per tal que no se’ls hi escapi cap ni un.

Les colles acostumen a buscar els mercats, les places i les escoles, ja que és on es troba més gent esperant el seu pas, però també recorren carrers estrets i avingudes amples, així que toca córrer per atrapar-los.

Afectacions al trànsit

La festivitat afecta alguns carrers de la Vila de Gràcia. A partir de les 9.00 h i només en cas necessari per donar pas a les diferents colles, es tallarà el trànsit als següents carrers: Gran de Gràcia i Jardinets de Salvador Espriu (es desviarà el trànsit procedent del pg. Gràcia per l’av. Diagonal); Torrent de l’Olla, entre pl. lesseps i c. Bonavista; C/ Providència-Biada, d’Escorial a Torrent de l’Olla; Travessera de Gràcia, de Gal·la Placídia fins a Bailén; Rambla del Prat, de príncep d’Astúries a Gran de Gràcia; C/ Còrsega-Pau Claris; i C/ Sèneca-Gran de Gràcia.

El perímetre format pels carrers Còrsega, Via Augusta, av. Príncep d’Astúries, pl. Lesseps, Travessera de Dalt, Sardenya i Còrsega, restarà afectat pels recorreguts un cop comencin les cercaviles.

Cap a la tarda es tallarà la circulació dels carrers Mossèn Masdexeixart, Sant Salvador i Nil Fabra per facilitar la concentració de les colles. A les 18 h es tallarà la circulació als carrers Escorial, entre Bruniquer i Mossèn Masdexeixart, i a les 19.30 h o abans, es tallarà la de Gran de Gràcia i pg. Gràcia (entre els jardinets i Nil Fabra), rambla del prat, Travessera de Gràcia (entre Via Augusta i Torrent de l’Olla), Còrsega-Pau Clarís.

Algunes línies d’autobús modificaran el seu recorregut habitual.