La Fira de la Terra es celebrarà a Nou Barris a l’abril

La fira se celebrarà el 21 i 22 d’abril al Parc Central de Nou Barris, i acollirà un mercat de pagès, un mercat d’artesans i activitats i tallers que promouran la producció local, el consum responsable i les energies renovables.

Nou Barris acollirà la 23a edició de la Fira del Dia per la Terra durant els dies 21 i 22 d’abril. El Parc Central serà la seu de l’esdeveniment que organitza anualment l’Associació Dia de la Terra-Catalunya.

La Fira per la Terra, que fins ara se celebrava al passeig de Lluís Companys i el parc de la Ciutadella, comptarà amb un mercat de pagès, que potenciarà el mercat d’agricultura local, de proximitat (Km 0) i ecològica, amb la participació de més de 100 pagesos, petits productors i artesans de l’alimentació de tot Catalunya, que oferiran directament els seus productes als visitants sense intermediaris. Els visitants també podran gaudir del menjar ecològic i algunes parades amb plats del món.

També s’hi podrà trobar un mercat d’artesans, amb demostració d’antics oficis i la mostra d’associacions i Ong’s. Hi haurà més de 200 artesans i de 100 associacions solidàries, d’energies renovables, ecologia, consum responsable, educació ambiental, etc. que faran difusió del seu treball i activitat.

Els assistents podran participar en activitats i tallers d’energies renovables, creixement personal, teràpies alternatives, consum responsable, salut i ecologia. També s’hi faran conferències i tallers per a tota la família, activitats infantils i música d’arreu del món.

La Fira per la Terra se celebra des de fa 23 anys a Barcelona per celebrar el Dia de la Terra, el 22 d’abril. Promou la producció local feta amb respecte cap a les persones i el planeta, i és un punt de trobada per a persones i col·lectius que produeixen o consumeixen sota aquests principis o que bé que es dediquen a fer sensibilització o activisme mediambiental per afavorir el consum responsable i sostenible.