Comencen les festes de Santa Eulàlia

Aquest divendres, 8 de febrer, comencen les festes de Santa Eulàlia, les festes d’hivern de Barcelona, que duraran fins el proper dia 12. Durant aquests dies els carrers de Barcelona seran l’escenari d’un conjunt d’activitats on els ciutadans podran gaudir i paticipar en les mateixes.

Serà una gran celebració protagonitzada pels col·lectius més joves de les colles i per tota mena d’associacions que ballen i fan ballar gegants, gegantes, dracs, diables, esbarts, l’Àliga de la Ciutat o la gegantona Laia, entre moltes altres de les nostres figures festives.

Entre algunes de les activitats destacades, les colles castelleres de la ciutat inauguren temporada diumenge 10 de febrer a les 11h la Plaça Sant Jaume. Un dia abans, seran les colles bastoneres les que convidaran dansaires d’arreu per celebrar per primer cop la Diada Bastonera.
Dissabte, 9 de febrer, entre les 10 i les 17h de la tarda es podrà realitzar, amb inscripció prèvia, diverses rutes-concert per visitar sis dels principals orgues de Ciutat Vella que es van salvar de la guerra i que han estat restaurats els darrers anys.

Aquesta serà una oportunitat única per conèixer aquests instruments i per escoltar diversos organistes professionals, com Juan de la Rubia, Josep M. Escalona i Canyet, Bernat Bailbé, Neil Cowley, Héctor París i David Malet, que n’explicaran els seus secrets i oferiran un breu concert als visitants. La ruta inclou els orgues del Palau de la Música, el Palau Güell, la basílica de Sant Just i Pastor, Santa Maria del Mar, la Mercè i la Catedral de Barcelona.

Un any més, les associacions juvenils de la ciutat organitzen la Lali Jove, la festa major juvenil i associativa de Barcelona, que tindrà lloc el dissabte dia 9 de febrer al Moll de la Fusta.

Podeu consultar el programa en el següent enllaç.