El Born Centre de Cultura i Memòria commemora el 50 aniversari de les rebel·lions de 1968

Del 5 de maig al 8 de juny, es celebraran un conjunt de conferències, diàlegs i taules rodones sota el programa organitzat pel Comissionat de Programes de Memòria i anomenat “Els’68. Quan la paraula es va fer acció”.

El Comissionat de Programes de Memòria ha obert un programa commemoratiu del 50 aniversari dels esclats de 1968 i que està constituït per diverses activitats que es desenvolupen a partir d’aquest mes de maig. Per començar el Born Centre de Cultura i Memòria ha programat un cicle de debats i conferències que es perllongaran fins la tardor sota el títol els “Els’68. Quan la paraula es va fer acció”.

La riquesa del 1968

1968 és un any clau en un període que s’estén durant més d’una dècada, en el qual es desenvolupen pensaments i accions per a la construcció de societats que es presenten com a més lliures, justes i igualitàries. El 68 són els 68, per la seva durada, per la diversitat d’alternatives en construcció i per l’extensió geogràfica dels esdeveniments: París aquell maig, però també als Estats Units, a Alemanya, a Itàlia, a Mèxic, a Txecoslovàquia, a casa nostra. Són més que una dècada. Aquesta data és un moment clau en un període més ampli que podríem situar entre començaments dels seixanta i finals dels setanta. Els 68’s és un d’aquells moments de la història en què el món pot estar a prop d’un canvi radical, dels seus propis fonaments.

El programa gratuït, que tindrà lloc a la Sala Moragues, es desenvoluparà a partir de diferents tipus d’activitats, principalment conferències, diàlegs i taules rodones, que buscaran analitzar, reflexionar i debatre sobre alguns dels esdeveniments i les qüestions més rellevants d’aquell període.

Més enllà del cicle de debats, el Comissionat de Programes de Memòria també celebrarà un cicle de cinema organitzat juntament amb LASA i el Departament de Comunicació Audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra que tindrà la seva sessió inaugural a La Model Espai Memorial, i la resta de sessions es projectaran als cinemes Girona. Finalment un congrés Acadèmic organitzat pel Comssionat, el CEDID de la UAB la Université La Sorbonne-Nanterre, que es celebrarà al BCCM al mes de novembre, tancarà el conjunt del programa.

Per a més informació, es pot consultar el programa d’aquest mes de maig aquí