Barcelona ultima els preparatius per a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat 2018

La ciutat torna a recuperar per quart any consecutiu el ‘Dia Sense Cotxes’ que se celebrarà el dissabte, 22 de setembre. Aquest any, coincideix amb la celebració de la Mercè.

A partir d’aquest diumenge 16 de setembre i fins el dia 22 d’aquest mes, Barcelona celebra la Setmana Europea de la Mobilitat 2018 (abans Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura), sota el lema “Combina i mou-te”. Durant aquests dies la capital catalana acollirà un ampli programa d’activitats organitzades per l’Ajuntament de Barcelona, equipaments i associacions que es duran a terme amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’aire de la ciutat i de visualitzar els efectes dels canvis en l’ús de l’espai públic i de la reducció de la contaminació.

L’objectiu és promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric. La iniciativa es fa també a nivell europeu. L’any passat, es van adherir a la setmana més de 2.500 ciutats i pobles, dels quals 265 van ser catalans.

El Dia Sense Cotxes, el proper 22 de setembre

Barcelona torna a recuperar per quart any consecutiu el ‘Dia Sense Cotxes’ que se celebrarà el dissabte 22 de setembre. Aquest any, la coincidència del Dia sense Cotxes amb la celebració de la Mercè i en dia no laborable ha ofert l’oportunitat de sumar la mobilitat sostenible i segura al programa de la Festa Major de Barcelona. La celebració d’aquesta jornada té com a objectiu mostrar a la ciutadania com podria ser una ciutat pacificada al trànsit.

En aquesta edició 2018 de la Mercè/Dia Sense Cotxes es preveu que hi hagi diverses propostes vinculades amb la mobilitat sostenible i segura, amb la sostenibilitat i el medi ambient, amb la recuperació de l’espai públic per tal de fer reflexionar sobre la necessitat d’un canvi de model a les ciutats i el món que permeti millorar el benestar i la qualitat de vida de la ciutadania. Integrant així la Festa Major i Dia Sense Cotxes.

L’activitat principal d’aquesta Mercè vinculada al Dia Sense Cotxes tindrà lloc a la Via Laietana i portarà per lema: “La Via Laietana respira amb la mobilitat sostenible”. Així, la Via Laietana quedarà tallada al trànsit durant tot el dia, i de les 10:00 hores a les 14:00 hores, de la plaça Antoni Maura fins a l’alçada del passeig Isabel II es realitzaran activitats lúdiques i educatives vinculades amb la mobilitat sostenible i una vida activa i els beneficis que una millora de la mobilitat tenen sobre la ciutat i la salut de la seva ciutadania.

El primer tram estarà cobert per una gran catifa blava com a espai per la mobilitat a peu, on s’hi duran a terme masterclasses de pilates, ioga, i activitats de tennis taula, circ i llits elàstics, entre altres. Baixant per l’avinguda hi haurà activitats per a tots els públics vinculades amb la mobilitat sostenible, com per exemple un skate park, tallers diversos, bicis “gastronòmiques”, en què es pedalejarà per fer sucs i crispetes, o circuits amb bicicletes, entre moltes altres activitats en les quals també hi haurà la participació dels operadors de transport públic.

Cada punt estarà acompanyat d’un gran conjunt de globus biodegradables de diferents diàmetres, com a símbol de l’aire saludable, amb una gradació de color blau des del primer a l’últim punt del recorregut. A cada punt s’incorporarà un tòtem en forma de mur on un artista urbà escriurà un missatge clau vinculat a la sostenibilitat i les noves maneres de moure’s.