La ‘Barcelona Design Week 18’ uneix per primer cop el BCD i la FAD en un únic esdeveniment del disseny

Museu del Disseny de Barcelona

Enguany es celebra la 13ª edició del 5 al 14 de juny. El Museu del Disseny acollirà nombroses activitats de la Barcelona Design Week.

Barcelona acollirà per primer cop una Barcelona Design Week organitzada conjuntament per les dues entitats de referència del disseny, la creativitat i la innovació: el Barcelona Centre de Disseny (BCD) i l’associació Foment de les Arts i del Disseny (FAD). Fins ara, es feien dos esdeveniments separats, però enguany s’han unit esforços i l’esdeveniment reunirà els principals agents del disseny amb l’aspiració de posicionar-la com un gran esdeveniment de ciutat i consolidar-la entre els esdeveniments més importants sobre disseny a nivell internacional.

Aquesta 13a edició tindrà lloc del 5 al 14 de juny. El primer tinent d’alcaldia Gerardo Pisarello, ha destacat que “aquest tipus d’esdeveniment mostra la potencialitat de Barcelona com a ciutat que no s’atura i de com hi ha sectors que estan absolutament vius com el del disseny”.

El tinent d’alcaldia ha destacat que es vol imprimir un “segell distintiu enguany, que és la voluntat d’implicar la ciutadania. Tenim vocació internacional, però també volem que sigui una setmana de la ciutadania”. I ha posat en valor que dues entitats amb una llarguíssima trajectòria a la ciutat hagin entomat aquest repte i ens ajudin a multiplicar els efectes de la Barcelona Design Week”.

Pisarello ha recordat que Barcelona forma part de les setmanes mundials del disseny i ha explicat que ha estat convidada a les setmanes del disseny de Mèxic i Londres, que seran continuïtat de la design week d’aquí i contribuiran a enfortir el sector per a la seva internacionalització.

Revalorar i pensar en el disseny com a eina cap a la sostenibilitat

Aquesta edició de comunió entre el sector de la Barcelona Design Week 2018 proposa la reflexió, a través de més de 130 activitats, sobre “revalorar” i la manera en què com a consumidors podem construir un futur sostenible en tots els àmbits, a partir del disseny, la creativitat i la innovació.

L’edició d’enguany girarà al voltant del debat sobre el paper del disseny com a eina fonamental de l’ésser humà per revertir el camí cap a la destrucció de l’ecosistema, i convidarà el sector i la ciutadania a revalorar tot allò que ens envolta, tot oferint els arguments que els permetin qüestionar-se sobre com hem de consumir en el present per assolir un futur sostenible.

Les activitats es desplegaran al llarg de la ciutat, amb l’edifici del Disseny Hub Barcelona com a epicentre de la programació. Es pot consultar la programació de l’esdeveniment aquí.