Arranca la 2a Setmana d’Arquitectura amb un gran ventall d’activitats i actes per tot Barcelona

Des d’aquest dijous, 10 de maig, i fins el proper dia 20, la ciutat es converteix per segon any consecutiu en l’epicentre d’una bateria d’esdeveniments relacionats amb el món de l’arquitectura perquè la ciutadania la visqui d’una manera amena, didàctica i atractiva.

Des de demà dijous fins al 20 de maig, Barcelona acull la Setmana d’Arquitectura 2018, la segona edició d’un esdeveniment compartit que tornarà a convertir la ciutat en l’epicentre d’un ampli ventall d’activitats relacionades amb el món de l’arquitectura i el patrimoni arquitectònic de la capital catalana.

Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i la Fundació Mies van der Rohe, en col·laboració amb Barcelona Building Construmat i ArquinFAD, que té per objectiu contribuir a reforçar el valor que té l’entorn urbà construït per a la ciutadania a través de la difusió de l’activitat arquitectònica, el coneixement i el debat.

Nombroses activitats organitzades

Després de l’èxit de l’any passat amb la primera edició, i enguany en el marc de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, Barcelona apropa de nou durant deu dies l’arquitectura a la ciutadania i reflexionarà sobre com els edificis i estructures incideixen en el dia a dia dels veïns i veïnes. A través de cinema, exposicions, visites i rutes guiades o tallers, entre d’altres, la Setmana convida a viure una experiència 100% arquitectònica.

L’oferta d’activitats de la Setmana pretén posar en valor el patrimoni quotidià d’indubtable valor que representa l’arquitectura urbana de Barcelona. L’arquitectura és la base de l’espai físic en el qual es desenvolupa la vida dels barcelonins i barcelonines, i per això la Setmana vol servir per consolidar aquest vincle imprescindible entre arquitectura i ciutadania.

En definitiva, la voluntat de la Setmana és que els ciutadans i ciutadanes coneguin l’activitat arquitectònica de més a prop d’una manera amena, didàctica i atractiva, i també descobrir conjuntament usos, espais i transformacions de la ciutat. Una voluntat compartida entre totes les entitats organitzadores i col·laboradores que han sumat esforços per impulsar l’esdeveniment.

Totes les activitats es concreten en un extens programa que es detalla aquí.