Aquest dimarts comença la Festa Major de Nou Barris

Del 15 al 21 de maig, tots els visitants podran gaudir de nombroses activitats als carrers, com concerts, tallers de lectura, corals i orquestres, classes de ball, activitats pels més petits, entre moltes d’altres.

Nou Barris està de festa. I és que demà comença la Festa Major del districte amb nombroses activitats organitzades. Les celebracions començaran aquest dimarts, 15 de maig, i duraran fins el dilluns, 21. La festa s’organitza comptant amb l’esforç de les entitats i associacions de la zona.

El pregó, divendres a la tarda

El pregó tindrà lloc el divendres, a les 19:30 hores, al pati de la seu del Districte i anirà a càrrec d’Amparo Iturriaga, lluitadora veïnal i presidenta de l’Associació de Veïns de Roquetes.

D’aquesta manera, Nou Barris fa un reconeixement a la seva llarga trajectòria d’implicació veïnal al districte, i també al propi barri i a la seva manera d’autogestionar-se.

Nombroses activitats organitzades

El programa aplega nombroses activitats de música, dansa, tradicions populars, circ, teatre, foc, tallers i jocs, així com de pedagogia, sensibilització i solidaritat. Entre elles, hi destaca que, el divendres a les 18h, s’inaugurarà una maqueta tàctil de l’antic Mental en 3D, l’edifici que ara acull la seu del Districte. S’ha treballat amb les entitats de persones amb discapacitats del districte per millorar la inclusió i l’accessibilitat d’aquest espai i del conjunt de la festa major, ja que un any més el programa compta amb un munt d’activitats adaptades i s’edita en paper i en format PDF accessible.

Dissabte, a les 18:00h, es celebrarà el concert per la llengua, organitzat per  la Plataforma per la Llengua en col·laboració amb l’Ajuntament i les entitats de la Zona Nord a l’antic camp de futbol de Ciutat Meridiana. Hi actuaran Mishima, Mazoni, La iaia, Joan Garriga (La Troba Kung-fú), Koers i Ruc’n’Roll.

Per als més petits, el dissabte hi haurà una festa de l’escola pública organitzada per l’Assemblea Groga i la Coordinadora d’AMPES de Nou Barris que inclourà taller, jocs i animació infantils i paradetes d’escoles. I es faran altres activitats com una cursa i caminada inclusives, el ball de foc, la trobada gegantera, els matí casteller o la festa Ubuntu, organitzada per l’Associació i Educació en el Lleure Ubuntu i que, entre d’altres, comptarà amb una actuació del grup Xiula.

Finalment, enguany els animals seran protagonistes d’un parell d’actes. El dimarts dia 15, amb exhibició canina i passeig a cavall de la Guàrdia Urbana , i el dilluns 21, de 10 a 21h, es farà la VI Festa dels animals, amb desfilada de mascotes del barri inclosa, on es lliuraran premis.

Es pot consultar el programa aquí.