La 6a edició de la Setmana Internacional dels Mercats omple els mercats d’activitats del 15 al 31 de maig

Els mercats municipals de Barcelona, juntament amb d’altres d’arreu de la província, organitzen del 15 al 31 de maig activitats per celebrar la sisena edició de la Setmana Internacional dels Mercats, en el marc de la campanya internacional “Estima el teu mercat”. L’objectiu és promoure una alimentació saludable, de qualitat i de producte de proximitat, així com posar de relleu els mercats com a transmissors d’aquests valors, centres socials i ànima dels barris. “Markets: close to your heart” (Mercats: prop del cor) és la idea central de l’edició d’enguany a partir de la qual els mercats s’obren al públic a través d’actes gastronòmics, conferències, demostracions de cuina i activitats culturals i familiars. Més de 60 accions que es desenvolupen en el context d’un comerç de proximitat, el contacte personal proper i professionalitat dels comerciants i un estil de vida saludable.

Objectiu

L’objectiu de la campanya ”Estima el teu mercat” és posar en primer pla els mercats (minoristes i majoristes) a través d’activitats festives i lúdiques per atreure més ciutadans i, sobretot, un públic jove. Els mercats es reivindiquen com a espais de l’alimentació saludable, llocs on es poden comprar aliments frescos i de qualitat i punts de trobada de la comunitat; però també com a motors econòmics i de transformació urbana. Molts dels mercats són equipaments remodelats i moderns, i tots tenen vinculació amb l’entorn i el barri.

Activitats de la setmana

Del 15 al 31 de maig es podrà participar a les activitats que han preparat els Mercats de Barcelona. Aquests dies els mercats s’obriran a la ciutadania amb una gran oferta d’activitats culturals, gastronòmiques, lúdiques i familiars: hi haurà concerts, exposicions i diverses accions culturals pensant en el públic jove, així com demostracions de cuina, activitats infantils i tallers de gastronomia i reaprofitament per a totes les edats, sense oblidar xerrades sobre salut i medi ambient. Tot pensat perquè els ciutadans gaudeixin i aprenguin a cuidar-se menjant els productes de temporada.

Durant aquests 15 dies els mercats continuaran oferint al públic el seu producte fresc, de qualitat i de temporada amb els millors experts de sempre, però, a més, hi haurà la possibilitat d’aprendre sobre nutrició i descobrir trucs de cuina o receptes que els clients i clientes no coneixien.

El 18 de maig podrem gaudir d’una Nit de Tapes al Mercat del Guinardó i del 50è aniversari del Mercat de Vall d’Hebron. El 25 de maig es celebrarà d’una botifarrada popular al Mercat de Les Tres Torres. Al Mercat de Lesseps, l’1 de juny, hi tindrà lloc un taller i tast de tapes amb productes de temporada a càrrec de la blocaire Sílvia de “Chup, Chup, Chup”, on ens donarà els millors consells a l’hora de cuinar deliciosos plats saludables.

Amb la sostenibilitat com a eix principal, el 25 de maig al Mercat d’Hostafrancs hi tindrà lloc un taller de reaprofitament a càrrec del xef Jaume Brichs on s’oferirà un receptari tenint en compte la cuina sostenible i econòmica i es prepararan diversos plats. I al Mercat de la Boqueria, el 20 de maig, ens ensenyaran a preparar sucs saludables a càrrec del paradista Marc Ausiró.

Les famílies podran compartir diverses activitats com l’espectacle de “màgia d’Aprop” que tindrà lloc el proper 18 i el 25 de maig als mercats de l’Estrella i Santa Caterina, respectivament i on els jocs de màgia inundaran els passadissos amb trucs fets amb aliments. En aquest sentit, cal destacar també, l’activitat “Carretada de contes” on a través del teatre, s’explicaran diferents històries en què les protagonistes sempre seran verdures i fruites al Mercat de Sarrià el proper 18 de maig.

Enguany, la cultura tindrà un especial protagonisme entre les activitats organitzades, per exemple, al mercat de Sant Antoni, a l’espai Fossat, se celebrarà el cicle de “Lectures Poètiques al Dominical”, l’obra de teatre “Lisistrata” i la Nit als Museus.

La solidaritat també tindrà cabuda a la Setmana Internacional de Mercats, amb activitats com l’organitzada per l’entitat ‘Llibre solidari’ que aterrarà als mercats de la Concepció, Felip II, Les Corts, Santa Caterina i Sants amb l’actuació lírica de Gerardo Wistuba. Un altre exemple serà el taller de còmic sobre exclusió social al Mercat de les Corts el 25 de maig.

Un ampli programa de xerrades, showcookings i tallers, ens ensenyaran diverses receptes d’estiu al Mercat d’Horta el 18 de maig, ens descobriran diverses receptes amb productes de mercat a Sant Andreu també el dia 25 o ens donaran consells sobre l’alimentació i la salut visual el 24 de maig al Mercat de Guineueta. També hi haurà tallers per als més menuts de casa, que podran mostrar la seva creativitat al taller de dibuix que ha organitzat el Mercat de Galvany el 22 de maig o gaudir d’un taller gastronòmic amb argila al Mercat de la Llibertat el 18 de maig.

També, en els mercats de Nou Barris celebraran la seva 18a mostra de Mercats, en la què els mercats de Canyelles, la Guineueta, la Mercè organitzaran un vermut popular a la plaça de Nou Barris.

Perca més informació sobre la programació es pot accedir a l’agenda del blog: somdemercat.cat.