14.000 joves gaudiran gratuïtament de l’oferta cultural de Barcelona

Els joves nascuts el 2006, i empadronats a la ciutat, rebran als seus domicilis el ‘Quadern Cultura’ amb una selecció d’activitats gratuïtes de les que podran gaudir acompanyats per un adult.

Durant la primera quinzena d’octubre tots els joves nascuts el 2006 i empadronats a Barcelona, un total de  14.465 estudiants, rebran als seus domicilis el ‘Quadern Cultura, una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona que convida els estudiants de primer d’ESO, acompanyat d’un adult, a gaudir de la programació de diversos equipaments culturals de la ciutat. Enguany es tracta de la sisena edició de la iniciativa.

El ‘Quadern Cultura’, que arribarà directament als domicilis dels joves empadronats, conté un bloc d’invitacions i un llibret explicatiu, i inclou les programacions seleccionades, ja siguin de teatre, música i dansa, i també el calendari de les  exposicions previstes als centres patrimonials. Dins el Quadern, cada un dels 27 equipaments inclosos ofereix 1 tiquet bescanviable per una entrada en una de les seves activitats dins la programació destinada al públic juvenil.

El Caixa Fórum i el Planetari, les novetats d’enguany

Com a novetat de la sisena edició d’aquesta iniciativa, el Quadern ofereix la possibilitat de visitar en família l’edifici del CaixaForum i qualsevol de les seves exposicions. Una visita pensada  especialment per a famílies que inclou  un recorregut per l’exposició i activitats participatives dins de l’espai expositiu. Conduïdes per un mediador, les visites es basen en un tema principal de l’exposició  que es desenvolupa al voltant de les obres exposades.

Una altra novetat és la possibilitat de visitar el Planetari digital del CosmoCaixa on es podrà gaudir de la tecnologia 3D estèreo més pionera i moderna del moment. El Planetari 3D de CosmoCaixa és, des del punt de vista tecnològic, un dels més avançats d’Espanya.

Participen en l’oferta un total de 27 equipaments: el Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música Catalana, L’Auditori, el Mercat de les Flors, el Teatre Lliure, el CCCB, el SAT! Sant Andreu Teatre, la Sala Beckett, el Museu del Disseny, el Museu Etnològic i de Cultures del Món, el Castell de Montjuïc, el MUHBA, el Museu de la Música, el Reial Monestir de Pedralbes, el Born CCM, el Museu Frederic Marès, el Museu de Ciències Naturals, el MACBA, el Museu Marítim de Barcelona, la Fundació Joan Miró, la Fundació Antoni Tàpies, el Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Museu d’Història de Catalunya, el Museu Picasso, CaixaForum i CosmoCaixa.

Podeu consultar tota l’oferta i les novetats en el següent enllaç.