Suspesa la celebració de la Barcelona World Race 2019

Els motius de la cancel·lació són el retard en l’aprovació dels pressupostos de l’Estat i la falta d’estabilitat política.

Aquest dijous la Fundació Navegació Oceànica Barcelona (FNOB) ha comunicat la cancel·lació de la quarta edició de la Barcelona World Race, que tenia previst començar el 12 de gener del 2019. La decisió s’ha pres després que el passat 22 de març de 2018 es mantingués una reunió entre el Patronat del FNOB, l’Ajuntament de Barcelona, la Cambra de Barcelona, el Port de Barcelona i la Fira de Barcelona i s’acordés la inviabilitat de l’esdeveniment.

Els motius que han fet que quedi suspesa la celebració ha estat, en primer lloc, el retard en l’aprovació dels pressupostos de l’Estat de 2016 (així com les eleccions de desembre 2015), que van ocasionar un endarreriment en la recerca de patrocinis de més de dos anys. En segon lloc, el comunicat apunta a la falta d’estabilitat política, que ha dificultat la recerca de patrocinis i seva comercialització. També, des del FNOB, s’afirma que el canvi de criteris en la utilització dels suports publicitaris per part del Ministeri, ha afectat negativament, ja que “ha generat incertesa en el mercat del patrocini”.

El comunicat oficial explica que “en conseqüència, aquesta suspensió no es deu a la falta d’interès d’equips participants, ni de patrocinadors interessats, ni de suport internacional, sinó a la impossibilitat de concretar el patrocini en els terminis estipulats”.

I afegeix: “malgrat la tasca duta a terme fins ara per l’equip de l’FNOB, en coordinació amb la classe IMOCA, no és possible organitzar en 2018-2019, la quarta edició de la BWR per les raons exposades. No obstant això, a partir d’avui, l’FNOB i la Classe IMOCA comencen a treballar per a la propera edició de la Barcelona World Race, que en serà la quarta i se celebrarà en 2022-2023.”