La plantilla de El Periódico torna a la vaga

És el primer dia de 8 previstos.

Aquest divendres és el primer dia, dels 8 previstos, que els treballadors de El Periódico fan vaga degut al salvatge ERE que vol aplicar la Direcció del diari, acomiadant a 177 persones, fins el 45% de la pantilla. En total hi ha gairebé 400 empleats convocats a l’aturada convocada entre les 06.00 hores de divendres i les 06.00 hores de dissabte.

El Comitè d’Empresa ha informat que a la reunió del passat dijous, l’empresa ha endurit la posició mantinguda fins a la data avançant la possibilitat de noves rebaixes salarials. Pel que fa a la petició explícita del Comitè de reduir el nombre total d’afectats, l’empresa es manté en la seva posició de no reduir el nombre de treballadors, afectant un total de 177 acomiadaments.

Per la seva banda, l’empresa ha ofert alguna alternativa, impossible d’acceptar per part dels treballadors, com és que es rebaixin les jornades laborals fins a un 70% en determinades seccions per reduir el nombre d’afectats. Un fet que reduiria també el 70% dels ingressos dels treballadors i  seria insostenible. Aquest fet deixa entreveure que l’empresa només contempla noves rebaixes salarials com a única alternativa als acomiadaments.

El mediador ha reclamat per segona vegada a l’empresa que modifiqui la seva posició respecte al nombre d’afectats i ha convocat al Comité d’Empresa per al proper dimarts dia 27 a les 17.00 hores per a seguir negociant.