La Pionera obre les seves portes

Es tracta d’un espai d’oportunitats per persones emprenedores i nous projectes d’innovació socio-econòmica.

El nou espai d’oportunitats La Pionera ha obert les seves portes aquest dissabte i començarà a funcionar al Poblenou cada cap de setmana servint d’aparador per a projectes i iniciatives emprenedores.

La Pionera està ubicada al final del passeig de Calvell, al barri del Poblenou. Allà s’hi exposaran al voltant de 300 projectes i iniciatives sorgides a Barcelona. “És un espai que la ciutat no tenia i que serà un aparador per a les persones que comencen, un dinamitzador comercial del barri del Poblenou i un nou punt de lleure per a totes les barcelonines i els barcelonins” ha dit el primer tinent d’alcaldia, Gerard Pisarello.

Durant els mesos d’octubre a maig està previst que obri dissabte i diumenges de 10 a 20h mentre que a l’estiu, de juny a setembre, funcionarà de divendres a diumenge de 12 a 22h. Es tracta d’una prova pilot que tindrà una durada d’un any i es preveu que hi passin 80.000 persones l’any.

Un nou espai a l’aire lliure per la cultura emergent

La Pionera servirà com espai d’incubació per a projectes innovadors sobre el món del comerç i els mercats, l’art i el disseny, la gastronomia i les activitats culturals duts a terme per col·lectius que innoven, com ara makers, artesans o artistes, però també per col·lectius en situació de vulnerabilitat.

Tots aquests projectes s’anunciaran a una zona de venda i promoció formada per 30 expositors. A més hi haurà una zona de descans i gastronomia, un escenari central i dos punts de música on s’hi faran activitats culturals, musicals i artístiques vinculades al programa Cultura Viva.